Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
07 07

Dešros neturi būti raudonos? Mėsos gaminių verslą valdantis Edgaras paaiškino, kodėl

Alytaus rajone, Bendrių kaime, rūksta dūmai iš mėsos gamybos cecho. Čia gaminami šalto rūkymo, virti ir džiovinti mėsos produktai ne bet kokiu, o senoviniu būdu. Koks jis? Kodėl dešros neturi būti raudonos? Kaip veikia šis verslas ir kada keičiamos kainos? Apie visa tai pasikalbėjome su „Dvaros mėsos“ įkūrėju Edgaru Mazaliausku.
„Dvaro mėsa“
„Dvaro mėsa“ / 15min.lt koliažas

Senoviniai gamybos būdai ir kodėl dešros nėra raudonos?

Kai atvažiavome į Bendrių kaimą, Alytaus rajone, gamybos ceche akivaizdžiai matyti, kad verda darbas, mat pro kaminus rūksta dūmai.

Čia pagaminami šalto rūkymo, virti ir džiovinti mėsos produktai. Per mėnesį 30 tonų pagamintos produkcijos vėliau iškeliauja į firmines parduotuves šiame krašte ir Vilniuje, taip pat turgus, mažesnius prekybos tinklus, dalis eksportuojama ir užsienin – į Airiją ir Jungtinę Karalystę.

Kas tą mėsą svetur valgo? „Kad anglas valgytų lietuvišką dešrą, sunkiai įsivaizduoju. Manau, valgo lietuviai ir dar kokie nors emigrantai, galbūt lenkai“, – spėjo E.Mazaliauskas.

„Dvaro mėsa“ šis verslas pavadintas ne be reikalo. Nors šioje gamybinio cecho vietoje, kai tik nuspręsta kurti verslą, buvo tiesiog pieva, E.Mazaliauskas žinojo, jog dar anksčiau šioje teritorijoje stovėjo Bendrių dvaras. Nuo šio istorinio fakto atsispirdamas vyras ir davė vardą šiam verslui.

Ir mėsos paruošimas čia ne toks, koks šiomis dienomis įprasta. Jis – lėtas, senovinis.

Patricija Adamovič / BNS//„Dvaro mėsa“
Patricija Adamovič / BNS//„Dvaro mėsa“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams