Vos įžengus pasitiko vienaragiai
Tik įžengus į restoraną akis užkliuvo už netoli lango prikabinto vienaragio helio baliono ir netoli esančio pliušinio vienaragio žaisliuko.
„Gal gimtadienis neseniai restorane buvo švęstas?“ – iškart paklausiau šefo ir jo komandos.
Tačiau jie ėmė šypsotis ir purtyti galvas. Pasirodo, tai galite išvysti kaskart užsukę į restoraną. O istorija tokia, kokios turbūt nesitikite.
„Pirmaisiais metais, kai atėjome į šį restoraną (tai buvo 2021 m.), „Senatorių pasažo“ įkūrėjas Nielsas Peteris Pretzmannas man pasakė: žiūrėk, galite labai gerai pavaryti ir patrigubinti apyvartą.
Bet aš iš karto jam pasakiau, kad tai nesąmonė – galbūt kada nors, taip, pasieksime, bet šiais metais, tai per aukštas reikalavimas mums. Nielsas toliau bandė mane įtikinti. Galų gale aš pasakiau, kad tai nesąmonė, bet jei jis nori žaisti tokiomis nesąmonėmis, galime varyti. Tuomet, jei pasieksime 3 kartus didesnę apyvartą, noriu, kad ant restorano stogo atsirastų vienaragis. Taip ir susilažinome.
Tuo metu, man atrodo, abudu netikėjome, kad kas nors iš šito išeis. Tai priėmėme kaip žaidimą. Bet kai po pusės metų priartėjome prie tikslo, komandai pasakiau: žiūrėkite, mums nedaug liko, galime pasiimti vienaragį. Tada komanda į mane skersai pasižiūrėjo ir pasakė: ką? Supratau, kad jiems pamiršau papasakoti apie šitas lažybas“, – juokėsi pasakodamas A.Kubilius.
Tuomet iš komandos jis sulaukė ir pastabų, juk galėjo šefas paprašyti ko nors „normalaus“, pavyzdžiui, premijų. Tačiau A.Kubilius atkirto: „Taip, bet juk fainai, kuo durniau, tuo smagiau.“
Pasiekus tikslą pažadai buvo ištesėti. Lauke ant stogo įsikūrė vienaragis, o restorano viduje – pliušinis vienaragis, vardu Blynelis.
A.Kubilius į daug ką žiūri per žaidimo prizmę, nuolat juokauja. Lygiai tokia pati yra ir jo komanda – neieškanti šmaikštaus žodžio kišenėje, atsipalaidavusi, nejaučianti spaudimo net ir ant sienos pakabinus „Michelin“ žvaigždę. Mat kai neįsitempę jie, neįsitempę ir atviri maisto potyriams bus restorano svečiai, o būtent to komanda ir siekia.
Su žinomo politiko sūnumi bendravardžiu A.Kubiliumi pasikalbėjome apie tai, kas pasikeitė po „Michelin“ apdovanojimo, kokie patiekalai pavergė vertintojus ir kokia paslaptis už jų slypi. Jis taip pat papasakojo apie klientams taikomą trijų P programą, jo meniu esančias skruzdėles, atsakė, ką valgo namuose ir kaip maistą jam ruošia draugai. Padiskutavome ir apie restoranų kultūrą Lietuvoje bei mažas porcijas. Apie visa tai skaitykite 15min interviu.