Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Microsoft“ pranešė apie rinkos lūkesčius pranokusias ketvirčio pajamas

„Microsoft“ antradienį pranešė apie rinkos lūkesčius pranokusias ketvirčio pajamas, kurias paskatino debesų kompiuterijos ir aparatinės įrangos su „Windows“ paklausa.
„Microsoft“
„Microsoft“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV technologijų milžinės teigimu, liepos–rugsėjo mėnesiais ji uždirbo 20,5 mlrd. JAV dolerių pelną, o pajamos išaugo iki 45,3 mlrd. JAV dolerių – 22 proc. daugiau nei tą patį praėjusių metų ketvirtį.

Pasak vyriausiosios finansų direktorės Amy Hood, „Microsoft“ debesų kompiuterijos padalinys per ketvirtį uždirbo 20,7 mlrd. JAV dolerių pajamų – net 36 proc. daugiau nei prieš metus.

„Skaitmeninės technologijos yra defliacinė jėga infliacinėje ekonomikoje“, – pranešime apie pajamas teigė „Microsoft“ vadovas Satya Nadella.

„Smulkios ir didelės įmonės gali pagerinti produktyvumą ir savo produktų bei paslaugų įperkamumą didindamos technologijų naudojimo intensyvumą“, – pridūrė jis.

Kaip teigiama pelno ataskaitoje, pajamos, gautos iš „Windows“ operacinės programinės įrangos, įdiegtos elektronikos įmonių gaminamuose kompiuteriuose, išaugo 10 proc., nepaisant lustų trūkumo, jaučiamo visoje pramonėje.

Asmeninių kompiuterių pardavimai, kurie traukėsi didėjant išmaniųjų telefonų populiarumui, pandemijos metu atsigavo, nes vartotojai daugiau dirbo ir mokėsi iš namų.

„Šiandien kompiuteris yra svarbesnis nei bet kada anksčiau“, – šio mėnesio pradžioje naujienų agentūrai AFP duotame interviu kalbėjo „Windows“ produktų vadovas Panas Panajus.

„Wedbush Securities“ analitikas Danielis Ivesas prognozuoja, kad per ateinantį dešimtmetį įmonių išlaidos debesų kompiuterijai išaugs, o „Microsoft“ yra gerai pasirengusi šiai tendencijai.

„Kadangi tikimasi, jog daug dėmesio bus skiriama nuotoliniam darbui, manome, kad perėjimas prie debesų kompiuterijos dar tik įžengia į kitą augimo etapą visame pasaulyje“, – pranešime investuotojams pažymėjo D.Ivesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas