Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijardierius Abramovičius vėl skųsis ES teismams dėl jam pritaikytų sankcijų

Rusijos oligarcho ir buvusio Londono futbolo klubo „Chelsea“ savininkas dar kartą apskundė Europos Sąjungos (ES) sankcijas, kurios jam buvo įvestos po 2022 metų Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, pranešė „Euronews“. Milijardieriaus lėšos buvo įšaldytos dėl jo akivaizdžių ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.
Romanas Abramovičius
Romanas Abramovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius vėl kreipėsi į ES teismus, kad užginčytų sankcijas, kurios jam buvo įvestos kaip atsakas už karą Ukrainoje, rodo balandžio 8 dieną paskelbti teisiniai dokumentai.

R.Abramovičiaus turtas buvo įšaldytas, o kelionės į ES uždraustos netrukus po to, kai 2022 m. vasario mėnesį Rusija užpuolė Ukrainą.

Jungtinės Karalystės nustatytos sankcijos taip pat jau privertė R.Abramovičių parduoti jam priklausantį futbolo klubą „Chelsea“, o ES Bendrasis Teismas praėjusį gruodį pareiškė, kad jo dalyvavimas plieno bendrovės „Evraz“ veikloje pateisina ribojamąsias priemones.

Siekdama susilpninti Rusijos ekonomiką ir daryti įtaką prezidento Vladimiro Putino artimiausiam ratui, ES pritaikė sankcijas maždaug 2000 asmenų ir subjektų, susijusių su karu Ukrainoje.

Tačiau R. Abramovičius neigia ryšius su V. Putinu, o dabar kreipėsi į ES Teisingumo Teismą, teigdamas, kad jaunesni teisėjai tinkamai neišnagrinėjo jo skundų.

Ši byla yra naujausias posūkis sudėtingoje teisinėje kovoje dėl sankcijų režimo, kurioje į teismus kreipėsi įvairūs asmenys, pradedant buvusiu Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi ir baigiant „Formulės-1“ lenktynininku Nikita Mazepinu.

Europos Komisijos atstovas spaudai iš karto neatsakė į „Euronews“ prašymą pakomentuoti R.Abramovičiaus apeliaciją, tačiau anksčiau teigė, kad ES sprendimas buvo „teisėtas ir pagrįstas pakankamai svariais argumentais“.

R.Abramovičius, „Forbes“ duomenimis, patenka į turtingiausių Rusijos žmonių dvidešimtuką, o jo turtas siekia 9,2 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas