Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 07 /14:21

„Modus Group“ ieškinys Baltarusijos valdžiai pradėtas nagrinėti iš esmės

Tarptautinio investicinių ginčų sprendimų centras (ICSID) Vašingtone tęsia grupės „Modus Group“ ir bendrovės „Pavilnių saulės slėnis 14“ ieškinio dėl viešbučio projekto šalia Minsko oro uosto, Baltarusijai nagrinėjimą, penktadienį pranešė „Verslo žinios“.
Naujasis „Modus Group“ biuras
Naujasis „Modus Group“ biuras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Verslas

ICSID skelbia, kad kovo 25-30 dienomis Londone gyvai ir vaizdo konferencijos būdu surengė posėdžius dėl bylos jurisdikcijos ir esmės.

BNS skelbė, kad verslininko Kęstučio Martinkėno valdoma „Modus Group“ ir jos kontroliuojama bendrovė „Pavilnių saulės slėnis 14“ skundą prieš Baltarusiją pateikė 2021 metų sausį. Ieškinys susijęs su viešbučio statybomis šalia Minsko oro uosto, tačiau konkretus jo turinys neskelbiamas.

Pasak portalo „Verslo žinios“, „Pavilnių saulės slėnis 14“ dabar per įmonę JTC priklauso fiziniam asmeniui.

Kaip 2021 metais nurodė ICSID, ieškinys susijęs su viešbučio statybų projektu, o atstovais įvardijami Baltarusijos prezidentas, premjeras, Minsko miesto vykdomasis komitetas.

2021 metų pradžioje portalas reform.by praneša, 2020 metų rugsėjį Minsko oro uosto vadovas teigė, kad pavyko surasti investuotoją, tačiau jo neįvardijo. Pasak jo, statybos turėtų prasidėti 2021-aisiais.

Prasidėjus karui Ukrainoje, „Modus Group“ atsinaujinančios energetikos bendrovė „Green Genius“ skelbė nutraukianti veiklą Baltarusijoje, kur turi 8 biodujų jėgaines ir vieną saulės elektrinių parką, grupė taip pat teigė pasitraukianti iš automobilių prekybos verslo šioje šalyje, kur ji atstovavo prekės ženklams BMW ir MINI.

„Modus Group” pasitraukimas iš Baltarusijos rinkos dar nėra užbaigtas. Prasidėjus karui Ukrainoje „Green Genius“ ir automobilių prekybos verslas pradėjo pasitraukimą iš Baltarusijos rinkos. Tai yra strateginis grupės prioritetas, kurį siekiama įgyvendinti kaip įmanoma greičiau“, – komentare BNS penktadienį teigė grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas