Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių inspekcija tiria vieno turtingiausių Vilniaus politikų įmones

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlieka mokestinius tyrimus net keturiose įmonėse, susijusiose su Valerijumi Stankevičiumi, „Helios grupės“ prezidentu ir vienu turtingiausių sostinės politikų. Kontrolės veiksmų VMI ėmėsi po „Sienos“ tyrimo.
Valerijus Stankevičius
Valerijus Stankevičius / Siena.lt iliustracija

Vasario mėnesį publikavome nutekėjusiais „Cyprus Confidential“ duomenimis paremtą tyrimą, kuriame atskleidėme keistas finansines operacijas, vykusias su V.Stankevičiumi susijusiose įmonėse. Remiantis paslaugų teikimo sutartimis, V.Stankevičiui ir jo užsienio partnerių valdomoms įmonėms išmokėtos didelės sumos pinigų, sumažinusios lietuviškų įmonių apmokestinamus pelnus, o kartu – ir valstybei tekusį pelno mokestį.

Praėjus trims mėnesiams po „Sienos“ tyrimo, VMI patvirtino, kad V.Stankevičiaus įmonių atžvilgiu imtasi rimtų kontrolės priemonių, kurios apima net keturias su milijonieriumi susijusias bendroves.

„UAB „Intergas“, UAB „Elmoslita“, UAB „VIA Sportas“ ir UAB „Helios Gaz“ [atžvilgiu] VMI šiuo metu yra atliekami mokestiniai tyrimai“, – raštu pateiktame komentare nurodė VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė.

Pasak jos, paties V.Stankevičiaus ir „Sienos“ tyrime taip pat figūruojančios bendrovės „Stanvara“ atžvilgiu mokestiniai tyrimai šiuo metu nevyksta, bet VMI „nuolat vertina visą informaciją apie mokesčių mokėtojus“.

„Helios grupės“ prezidentas kategoriškai neigia dalyvavęs bet kokiose operacijose, kurios gali turėtų mokesčių vengimo požymių.

V.Stankevičius ne vienus metus dirbo Vilniaus miesto taryboje. Pernai jis siekė perrinkimo į sostinės tarybą su Sauliaus Skvernelio vadovaujama Demokratų sąjunga, tačiau partija Vilniuje neiškovojo nė vieno mandato.

Pernai V.Stankevičius patvirtintas Demokratų sąjungos Vilniaus skyriaus valdybos nariu. Šių metų balandį patvirtinta naujos sudėties skyriaus valdyba – V.Stankevičiaus pavardės joje nebeliko.

Kasmetinį Lietuvos turtuolių reitingą sudarantis žurnalas „Top“ V.Stankevičiaus turtą vertina 50 mln. eurų suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas