Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslo metų pradžios proga „Lidl“ alkoholio nepardavinės dvi dienas

Nors rugsėjo 1-oji ir mokslo metų pradžios šventė šiemet turėtų būti minima sekmadienį, šalies mokyklos šią datą turi galimybę perkelti į pirmadienį, rugsėjo 2-ąją. Dėl šios priežasties prekybos tinklas „Lidl“ antrus metus iš eilės priėmė sprendimą alkoholiu neprekiauti ne tik rugsėjo 1-ąją, bet ir rugsėjo 2-ąją dieną, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Alkoholio skyrius
Alkoholio skyrius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pernai, kai mokslo metų pradžios šventė buvo perkelta iš rugsėjo 1-osios (šeštadienio) į rugsėjo 3-iąją (pirmadienį), „Lidl“ neprekiavo alkoholiu abi dienas. Kadangi šiais metais daugelis Lietuvos mokyklų mokslo metų pradžios šventę perkels iš rugsėjo 1-osios (sekmadienio) į rugsėjo 2-ąją (pirmadienį), „Lidl“ sprendimą neprekiauti alkoholiu abi dienas nusprendė pakartoti.

„Šiemet ir vėl daugelis mokyklų perkels mokslo ir žinių šventę į rugsėjo 2-iąją, pirmadienį. Į tai atsižvelgėme jau ir praėjusiais metais bei nusprendėme alkoholiu neprekiauti abi dienas. Šiais metais ir toliau laikomės tokios pozicijos“, – teigė „Lidl Lietuva“ direktorius Radostin Roussev-Peine.

Įstatyme numatytas prekybos alkoholiu ribojimas automatiškai į rugsėjo 2-ąją dieną perkeliamas nėra, tačiau prekybininkams yra palikta teisė pasirinkti, ar jie planuoja apriboti prekybą alkoholiu ir perkeltos šventės metu. „Lidl“, atsižvelgdama į viešai išsakytas rekomendacijas ir lūkesčius, perkeltos šventės metu neprekiauti nusprendė antrus metus paeiliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito