Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Moody‘s“ pagerino „Luminor“ banko reitingus

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody‘s Investor Service“ pagerino „Luminor“ banko indėlių reitingą į A3 vietoj prieš tai buvusio Baa1 ir patvirtino Baa1 ilgalaikių skolos vertybinių popierių reitingą vietoj anksčiau suteikto Baa2. Reitingų perspektyva pakeista į neutralią, rašoma „Luminor“ banko pranešime žiniasklaidai.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paaiškindama savo sprendimą, „Moody‘s“ nurodė, kad rėmėsi sustiprintu banko mokumu, sumažėjusia turto valdymo rizika, tvirtu kapitalu ir augančiu skolinimu, kuris padės išlaikyti tvarų banko pajamų augimą.

Peteris Bosekas, „Luminor Bank AS“ generalinis direktorius teigė: „Vertiname, kad „Moody‘s“ pastebi banko padarytą pažangą. Reitingų agentūros komentarai atspindi mūsų strategiją ir prioritetus artimiausiam laikotarpiui – skirsime dar didesnį dėmesį klientams, auginsime savo verslą ir didinsime jo efektyvumą, kartu išlaikydami stiprią finansinę būklę ir apdairų rizikos valdymą“.

„Moody‘s“ patvirtino „Luminor“ ilgalaikių indėlių reitingą A3 vietoj prieš tai buvusio Baa1, suteikė Baa1 ilgalaikių skolos vertybinių popierių reitingą vietoj buvusio Baa2. Bazinis kredito vertinimas (BCA) pakeistas į baa3 iš ba1. Sandorio šalių rizikos reitingas (CRR) ir Sandorio šalių rizikos vertinimas (CRA) buvo pagerinti atitinkamai į A2/P-1 iš A3/P-2 ir A2(cr)/P-1(cr) iš A3(cr)/P-2(cr). Trumpalaikiams indėliams suteiktas P-2 reitingas. Ilgalaikių indėlių ir skolos vertybinių popierių reitingų perspektyva pakeista į stabilią, vietoj teigiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas