Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Moterys investuoja rečiau, bet didesnėmis sumomis

Nieko nestebina tai, kad finansų pasaulyje dominuoja vyrai. Tai patvirtina ir Lietuvos banko statistika, kuri sako, kad tik maždaug kas ketvirta investuotoja yra moteris. Visgi, sutelktinio skolinimo platformos „Savy“ vadovas teigia, kad net jei investuotojų vyrų skaičius yra daug didesnis, moterys investuoja kur kas didesnes sumas, o vyriausiai platformos investuotojai yra net 91 metai.
Moterys
Moterys / Pranešimo autorių nuotr.

Remiantis daugiau nei 10 000 „Savy“ investuotojų duomenimis, vidutinė moterų investuota suma yra maždaug 60 proc. didesnė nei vyrų – atitinkamai 5381 Eur ir 3355 Eur. Vidutiniškai į vieną paskolą moterys investuoja 58 Eur, o vyrai – beveik 28 Eur. Iš viso investuojančių moterų yra 22 proc., o vyrai sudaro 78 proc.

„Norime paneigti stereotipą, kad investuoja tik vyrai. Net jei investuojančių moterų yra mažiau negu vyrų, vidutinė investuojama suma rodo, kad jos į investavimą žiūri atsakingai ir jei nusprendžia investuoti, tam skiria ir laiko, ir pinigų. Investavimas nėra loterija, kur nusipirkus vieną bilietą belieka laukti rezultatų. Labiausiai sekasi tiems, kurie išsikelia ilgalaikius tikslus“, – sakė „Savy“ vadovas Audrius Žiugžda.

Vidutinis investuojančiųjų moterų amžius yra 37, o vyrų – 36 metai. Nors platformoje gali investuoti žmonės, sulaukę 18 metų, ribų amžiui nėra. Vyriausiam investuotojui yra 90 metų, o vyriausiai investuotojai, kuri prisijungė prie platformos praėjusiais metais – 91-eri.

„Investuotojų pjūvis pagal amžių patvirtina tai, kad investuoti į vartojimo ar verslo paskolas gali visi ir tam nereikia nei patirties, nei ypatingų sugebėjimų. Kiekvienas investuotojas turi galimybę rinktis į kokią paskolą ir kiek pinigų investuoti pagal paskolos gavėjo pajamas, nemokumo riziką, vidutines metines palūkanas bei kitus kriterijus“, – pasakojo A.Žiugžda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas