Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NARBUTAS stalai – aktyviam ir šiuolaikiškam lyderiui

Įmonės sėkmei svarbu motyvuoti, gerai besijaučiantys darbuotojai. O kokios aplinkos reikia vadovui, kuriam tenka užduotis suburti komandą ir ja rūpintis, perteikti įmonės idėją ir vesti darbuotojus paskui save?
„PVcase“ startuolio veržlumą perteikia „MOVE&LEAD“ vadovų stalai su „sėsk-stok“ funkcija
„PVcase“ startuolio veržlumą perteikia „MOVE&LEAD“ vadovų stalai su „sėsk-stok“ funkcija / Norbert Tukaj nuotr.

„Pastaruosius kelerius metus, įrengiant darbo vietas vadovams, pastebimas itin sustiprėjęs dėmesys savijautai – fizinei ir emocinei. Taip pat matyti nuosekliai kintanti, vis demokratiškesne tampanti lyderystė, atsispindinti ir baldų pasirinkime bei biuro aplinkos formavime“, – apie naujausias vadovų darbo erdvių tendencijas sakė Sigita Černiūtė-Paulauskienė, NARBUTAS biuro baldams atstovaujančios prekybos įmonės „NARBUTAS Lietuva“ vadovė.

Asmeninis archyvas /„NARBUTAS Lietuva“ vadovė Sigita Černiūtė-Paulauskienė
Asmeninis archyvas /„NARBUTAS Lietuva“ vadovė Sigita Černiūtė-Paulauskienė

Vertei reprezentuoti – šiuolaikiški būdai

Nors ir Lietuvoje yra įmonių, kuriose vadovai ir darbuotojai dirba vienoje erdvėje, visgi tiek dėl sektorių specifikos, tiek ir dėl individualių preferencijų didžiuma lyderių linkę vadovauti iš nuosavų kabinetų. Tačiau vis labiau įsitvirtinantys atvirumo, skaidrumo, lygybės principai matyti įrengiant ir atskiras vadovų darbo erdves. Pvz., mažėja aklinų sienų, durų, kurias keičia stiklo pertvaros (paliekant galimybę jas uždengti žaliuzėmis ar užuolaidomis), o baldai, anksčiau taip pat atlikdavę distancijos, atskirties sukūrimo funkciją, tampa visomis prasmėmis lengvesni, nors ir išlaikantys vadovui, įmonei svarbią vertės, patikimumo reprezentavimo funkciją.

Šiuolaikiniuose Premium klasės vadovų balduose vertę, patikimumą, kompetenciją reprezentuoja modernus ir sykiu solidus dizainas, funkcionalumas, be kurio apskritai nebenorime žengti nė žingsnio, natūralios, perdirbamos ar jau perdirbtos medžiagos, kas yra mūsų dienų prabanga ir būtinybė, taip pat aukščiausia įmanoma gaminio kokybė, preciziška apdaila. O ergonomika, užtikrinanti teisingą ir komfortišką kūno padėtį, judesius bei leidžianti darbo vietoje rūpintis savijauta ir sveikata, tampa bemaž svarbiausiu gaminio pasirinkimo kriterijumi.

„Baldų ergonomika ne tik juntama, bet ir matoma – tereikia atkreipti dėmesį, kaip savo darbo vietoje atrodo vadovas

Manome, kad vadovas, lyderis prie savo darbo stalo turi atrodyti ir jaustis gerai, o savo pavyzdžiu ir kolektyvą įkvėpti labiau rūpintis savimi, todėl inovatyvios medžiagos ir mechanizmai, svarbūs ergonomikai, baldų funkcionalumui bei turintys įtakos gaminio dizainui, yra prioritetinės mūsų sritys“, – pabrėžė „NARBUTAS Lietuva“ vadovė.

„Sėsk-stok“ funkcija – ir vadovų staluose

Globalų susidomėjimą ergonomika (žmogaus psichofiziologija darbo vietoje), taip pat ir žmogaus nuolatinio judumo, aktyvumo svarbą bene geriausiai perteikia itin išpopuliarėję reguliuojamo aukščio stalai, leidžiantys keisti kūno padėtį iš sėdimos į stovimą. Ir nors labai ilgą laiką vadovas buvo matomas kaip sėdintis asmuo, įsitaisęs prie savo didžiulio stalo, šiuolaikinis aktyvus lyderis rūpinasi, kaip iki darbo numinti dviračiu, o darbo vietose vis dažniau įkurdinami vadovams skirti stalai, turintys „sėsk-stok“ funkciją.

Galimybė ir darbe išlikti fiziškai aktyviam – viena didžiausių mūsų laikų vertybių

Leono Garbačausko nuotr./„Estoty Vilnius“ biure įrengtos „MOTION Executive“ stalų sistemos, turinčios 36 dizaino variacijas
Leono Garbačausko nuotr./„Estoty Vilnius“ biure įrengtos „MOTION Executive“ stalų sistemos, turinčios 36 dizaino variacijas

„NARBUTAS asortimente tai – Premium segmento „MOTION Executive“ ir „MOVE&LEAD“ vadovams skirtos stalų sistemos. Šie gaminiai leidžia ne tik keisti kūno padėtį iš sėdimos į stovimą, bet ir atrodo solidžiai, reprezentatyviai“, – sakė S. Černiūtė-Paulauskienė.

Žinoma, niekas nedirba vien tik stovėdamas, visgi pastebėta, jog kalbant telefonu ar per susitikimus, taip pat per realius ar nuotoliu vykstančius pasitarimus žmonės labiau linkę stovėti nei sėdėti, mat kalbėjimas, bendravimas natūraliai susijęs ir su aktyvesne kūno kalba bei tam tikra judesių amplitude. O juk vadovams kalbėjimas, bendravimas – viena pagrindinių veiklos formų.

NARBUTAS „sėsk-stok“ stalų sistemos dažnai pasirenkamos ir dėl galimybės tinkamai susireguliuoti sėdimą darbo vietą tais atvejais, kai vadovas – aukštesnio ūgio ir standartiniai gaminiai jam netinka. Stalo aukštis gali būti reguliuojamas sėdint kėdėje, vienu mygtuko paspaudimu ar nuotoliniu būdu. „MOTION Executive“ aukščio reguliavimo amplitudė – 700–1200 mm. „MOVE&LEAD“ – 740–1300 mm.

„Su darbuotojais bendrose erdvėse dirbantys vadovai renkasi vienodus ar beveik vienodus stalus – taip demonstruojamas solidarumas su kolektyvu, pabrėžiamas lygiavertiškumas. NARBUTAS asortimente „MOTION Executive“ stalų sistemos gali būti derinamos su vienviečiais tos pačios dizaino linijos MOTION stalais, kurie taip pat turi „sėsk-stok“ funkciją“, – apie galimus produkcijos derinius pasakojo S. Černiūtė-Paulauskienė.

Švari darbo vieta – sprendimų aiškumui

Vis labiau įsigalint švarios darbo vietos estetikai, ja rūpinamasi ir balduose. Pvz., visi laidai NARBUTAS staluose yra funkcionaliai išvedžioti ir paslėpti. „MOTION Executive“ tvarkingą darbo vietos vaizdą palaiko laidų nuvedimas vienu spiraliniu laidu. O minimalistinio dizaino „MOVE&LEAD“ balde laidai ant stalviršio išvedami pro subtilaus dizaino trikampę kiaurymę, kuri uždengiama originaliu ir stilingu dangteliu.

Vienas pagrindinių NARBUTAS dizaino principų – nieko nereikalingo, tad siekiant vizualiai lengvo, švaraus vaizdo, stalai neturi rankenėlių – atidaryti stalčius ar spinteles, jei pasirenkamas pastarąsias turintis gaminio variantas, galima lengvu paviršiaus paspaudimu ar pasinaudojus idealiai užapvalintomis, nupoliruotomis išpjovomis.

„Rūpinamasi, kad baldai teiktų tik malonias patirtis, todėl dėmesys skiriamas kiekvienai detalei. Manome, kad būtent tai – dėmesys kiekvienai detalei, smulkmenai, ir padeda sukurti Premium klasės baldus. O malonios patirtys virsta teigiamomis emocijoms, kurias vadovas, lyderis perduoda visam kolektyvui“, – sakė „NARBUTAS Lietuva“ vadovė.

NARBUTAS vadovams skirtos stalų sistemos „MOTION Executive“ ir „MOVE&LEAD“ neseniai buvo pristatytos EBIT – didžiausioje vadovų konferencijoje Lietuvoje. „Didžiuojamės, jog sulaukėme tik geriausių atsiliepimų, o savo kokybe ir daromu įspūdžiu, taip pat ir konkurencingumu, mūsų gaminiai ne vienam sukėlė nuostabą“, – dalijosi S.Černiūtė-Paulauskienė.

Susitikimų erdvės tampa jaukesnės

Keičiasi ne tik vadovo darbo stalas, bet ir jo kabinete esančios pasitarimų erdvės, kuriose vis dažniau kuriama mažiau formali, betarpiškam bendravimui nuteikianti aplinka. Tam pasitelkiami komfortiški minkštasuoliai ar gobelenais aptrauktos kėdės bei kitos šilumos, jaukumo įspūdį kuriančios medžiagos, spalvos, formos. Pvz., vadovų kabinetuose tai – natūrali faneruotė, oda ar medžio apdailos elementai, tai pat daug tekstilės – kilimų, užuolaidų, minkštų baldų. Jauki pasitarimams, pokalbiams su darbuotojais ar įmonės svečiais skirta aplinka tirpdo ribas tarp žmonių ir skatina atvirumą, kūrybingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas