Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauja „Venipak“ paslauga gyventojams – siuntų pristatymas paspirtukais

Vilniaus miestui pradėjus įgyvendinti judumo strategiją ir kitoms savivaldybėms stengiantis mažinti automobilių srautus centrinėje miesto dalyje, tarptautinė siuntų tarnyba „Venipak“ plečia savo paslaugų krepšelį – nuo šiol didžiųjų Lietuvos miestų senamiesčiuose smulkios siuntos bus pristatomos elektriniais paspirtukais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Venipak“
„Venipak“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Kurjeris Siunta

Nuo šių metų birželio mėnesio vidurio pirmieji paspirtukai važinės Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miesto gatvėmis. Pasak siuntų tarnybos vadovo Justo Šablinsko, pirmuoju etapu bendrovė pristatys 10 elektrinių paspirtukų, tačiau ateityje jų skaičius didės lygiagrečiai su augančia tokios paslaugos paklausa ir smulkių siuntų kiekiu.

„Vilniaus miestas ne tik kalba apie judumo strategiją, bet ir svarsto draudimą į centrinę miesto dalį važiuoti su vidaus degimo varikliais. Daugelis kitų savivaldybių taip pat aktyviai imasi veiksmų mažinti automobilių srautus miesto centre. Džiaugiamės, kad prie šio tikslo prisidėsime ir mes. Manome, kad paspirtukai yra puikus sprendimas ne tik dėl galimybės mažinti oro taršą – tai taip pat leis efektyviau pristatinėti siuntas gyventojams. Su paspirtukais lengvai apvažiuojamos miesto centre susidarančios spūstys, netaikomi parkavimo ribojimai, todėl gavėją pasiekti bus kur kas patogiau ir greičiau“, – sako J.Šablinskas.

Įmonės duomenimis, vienas įprastai siuntas miesto centre išvežiojantis mikroautobusas, pristatomų siuntų atžvilgiu, prilygsta 2.5 paspirtukų. Skaičiuojama, kad pasitelkus bent 10 paspirtukų siuntų pristatymui didžiųjų miestų senamiesčiuose, per 9 mėnesius į aplinką bus išmetama apie 15 tūkst. kilogramų mažiau anglies dioksido.

Atsiradus naujai bendrovės paslaugai, atsiveria ir naujos darbo galimybės. Paspirtukams vairuoti bus ieškoma EKO kurjerių. J. Šablinsko teigimu, pretenduoti į šią poziciją galės tik turintys A arba B kategorijos vairuotojo pažymėjimus.

„Vairuotojo pažymėjimas patvirtina, jog į EKO kurjerio poziciją kandidatuojantis asmuo išmano kelių eismo taisykles, o tai yra labai svarbu, nes norime, kad tiek mūsų darbuotojai, tiek miestų gyventojai būtų saugūs. Saugumą užtikrinti padės ir kiekvienam kurjeriui prie specialios darbo aprangos išduodami šalmai. Taip pat siekdami aukštos klientų aptarnavimo kokybės, naujuosius darbuotojus papildomai apmokysime specialiuose kurjerių mokymuose „Venipak“ akademijoje“, – sako įmonės vadovas.

„Venipak“ pastaraisiais mėnesiais plečia teikiamų paslaugų krepšelį – balandžio mėnesio pabaigoje pradėta teikti prekių grąžinimo paslauga, o nuo gegužės mėnesio siuntas bendrovė gabena ir oro transportu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas