Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naująją „Tesla“ gamyklą milžinę energija aprūpins saulė

JAV elektrinių automobilių gamintoja „Tesla“ yra rimtai nusiteikusi kovai su iškastiniu kuru. Nevadoje įmonė stato didžiausia pasaulyje gamykla pretenduojantį tapti pastatą, vadinamąją gigagamyklą. Tikimasi, kad joje bus pagaminama tiek elektros energijos baterijų, kiek visas pasaulis pagamino 2013 m., rašo naujienų svetainė learnbonds.com.
„Tesla“ namų baterija
„Tesla“ namų baterija / Scanpix nuotr.

Vyriausiasis „Tesla“ technologijų specialistas Jeffrey Brianas Straubelas teigė, kad naujoji gamykla taip pat nenaudos jokio iškastinio kuro ir gamins tik tiek energijos, kiek reikia jos reikmėms patenkinti. Specialisto teigimu, tokia idėja buvo kilusi dar tik pradėjus būsimosios gamybos vietos brėžinius.

„Norėjome susidoroti su (dujų) emisijomis, todėl užėmėme radikalią poziciją nuo pat pradžių pareikšdami, kad gamykloje nedeginsime jokio iškastinio kuro. Pasakėme, kad net neturėsime dujotiekio, einančio į gamyklą, taigi jo ir nestatėme“, – pasakojo J.B.Straubelas.

Kokiu būdu milžiniška gamykla bus aprūpinama elektros energija?

„Matomiausias dalykas, kurį atliksime, bus visos teritorijos padengimas saulės kolektoriais. Visas gigagamyklos stogas nuo pat pradžių buvo projektuotas galvojant apie saulės energijos panaudojimą“, – teigė J.B.Straubelas ir pridūrė, kad kolektoriai bus išdėstyti ne tik ant stogo, bet ir ant gamyklą supančių kalvų.

VIDEO: Nevadoje statoma „Tesla“ gamykla

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas