Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujasis Klaipėdos uosto vadovas Algis Latakas pradeda darbą: kaip jis laimėjo konkursą?

Susisiekimo ministerija informuoja, kad pirmadienį, birželio 15 d., VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas pradės eiti atrankos konkursą laimėjęs Algis Latakas. Neskelbiama, ar naujasis uosto vadovas turi leidimą dirbti su slapta informacija. 15min turimi duomenys rodo, kad A.Lataką nuo antroje vietoje atsidūrusio pretendento skyrė minimali persvara, o naujasis uosto vadovas laimėjo daugiausia Susisiekimo ministerijos atstovų balsais.
Algio Latako politinė reklama
Algio Latako politinė reklama

Naujojo vadovo skyrimo aplinkybes vis dar tiria Seimo Antikorupcijos komisija, kuri žadėjo kreiptis į Generalinę prokuratūrą. Jau anksčiau rašyta, kad A.Latakas yra dalyvavęs rinkimuose „valstiečių“ sąraše, taip pat yra parėmęs šią partiją.

15min turimi duomenys rodo, kad A.Latakas konkursą laimėjo daugiausia Susisiekimo ministerijos darbuotojų, kurie skyrė aukščiausią įvertinimą, balais. Ministerijos atstovai Gytis Mažeika ir Vidmantas Tamulis skyrė po dešimt balų, ir tai lėmė minimalią persvarą prieš antroje vietoje atsidūrusį pretendentą.

Konkurso balai
Konkurso balai

„Tikiuosi, kad naujasis Klaipėdos uosto vadovas bus stiprus strategas, dirbs produktyviai ir atsakingai. Klaipėdos uostas svarbus ne tik Lietuvos transporto sistemai, bet ir visos šalies ekonomikai, todėl būsimajam generaliniam direktoriui linkiu sėkmės toliau kuriant modernų, konkurencingą uostą“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Kaip informuoja ministerija, naujajam Klaipėdos uosto vadovui keliami ambicingi tikslai, iš kurių svarbiausias – užtikrinti darnų uosto augimą, aktyviau reaguojant į taršos klausimus bei glaudžiau derinant uosto ir Klaipėdos miesto interesus. Vadovas taip pat turės rūpintis ilgalaikiu uosto konkurencingumu, užtikrindamas sklandų projektų, numatytų Klaipėdos uosto bendrajame plane, įgyvendinimą ir efektyvų investicijų į infrastruktūrą panaudojimą.

Keleivių srautų atgaivinimas ir papildomų krovinių pritraukimas yra dar vienas iššūkis, reikalaujantis aktyvių veiksmų, kurie ypatingai aktualūs dabartinėje situacijoje, sukeltoje COVID-19 viruso pandemijos.

Susisiekimo ministerijos skelbtame konkurse į Klaipėdos uosto vadovo pareigas pretendavo 13 kandidatų. Konkursą laimėjęs A.Latakas į uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas skiriamas pasibaigus įstatymų numatytai patikrai.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija – viena didžiausių susisiekimo sektoriaus valstybės valdomų įmonių. Klaipėdos uostas jau kelinti metais iš eilės pirmauja tarp Baltijos valstybių uostų pagal krovinių krovos apimtis, aplenkdamas Latvijos ir Estijos jūrų uostus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas