Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujausi imunizacijos duomenys: įvedus mokamus testus, darbuotojai puolė skiepytis

Gruodžio pradžioje įsigaliojus reikalavimui nepasiskiepijusiems darbuotojams patiems susimokėti už privalomą testavimą, 17,22 proc. išaugo įmonių, kuriose dirba daugiausia imunizuotų darbuotojų, skaičius. Be to, labiausiai skiepytis puolė karjerų ir kasybos eksploatavimo sektoriaus įmonių darbuotojai – tokių bendrovių padaugėjo 50 proc. Tą rodo atvirų duomenų platformos „Okredo“ duomenys.
Mobilusis Covid-19 testavimo punktas Vilniuje
Mobilusis COVID-19 testavimo punktas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Statistikos departamento ruošiami įmonių imunizacijos duomenys, kurie yra skelbiami „Okredo“ portale, rodo, kad nuo lapkričio mėnesio iki dabar 17 proc. išaugo įmonių skaičius, kuriose dirba didžiausias skaičius imunizuotų darbuotojų (t. y. 90–100 proc. įmonės kolektyvo yra imunizuoti).

„Tokią tendenciją – sparčiai mažėjantį įmonių skaičių su mažais imunizacijos rodikliais - pastebime visuose imunizacijos rėžiuose. Šie skaičiai yra didesni nei imunizacijos augimo tendencijos anksčiau, tad tikėtina, kad per šį mėnesį darbuotojai ne tiktai persirgo, bet ir tikslingai pasiskiepijo“, – komentavo dr. Gerda Jurkonienė, „Okredo“ bendrasavininkė.

123RF.com nuotr./Tyrimai
123RF.com nuotr./Tyrimai

Anot jos, vertinant pagal verslo sektorius, labiausiai imunizuotų įmonių skaičius augo žemės ūkyje, apdirbamojoje gamyboje, statybose, transporte ir logistikose, aptarnavimo ir administravimo veiklose. Šiuose sektoriuose tokių įmonių padaugėjo apie 30 proc.

„Atkreipsiu dėmesį, kad transporto ir logistikos įmonės dar rugsėjį, kai duomenys buvo pradėti skelbti, rodė didžiausią atsilikimą nuo kitų sektorių pagal darbuotojų, turinčių imunitetą, skaičių“, – nurodė ji.

Prekyboje labiausiai imunizuotų įmonių padaugėjo 20 proc., apgyvendinimo ir maitinimo veiklose – 17 proc., meninės, pramoginės, laisvalaikio veiklų įmonėse – 11 proc.

15min primena, kad nuo gruodžio 1 dienos įvairių sričių darbuotojai, kurie privalo testuotis nuo COVID-19 kas 7–10 dienų PGR tyrimais arba greitaisiais antigeno testais, tai daryti privalo savo lėšomis. Valstybė šių tyrimų nebekompensuoja. Nuo šiol tai galima daryti tik privačiose laboratorijose.

Pokyčiai palietė švietimo, viešojo maitinimo, mažmeninės prekybos, gamybos, asmens sveikatos priežiūros srityse dirbančius nevakcinuotus gyventojus.

PERIODINIS TESTAVIMAS PRIVALOMAS ŠIŲ SRIČIŲ ATSTOVAMS:

  • asmens sveikatos priežiūros paslaugos ir veikla;
  • socialinės paslaugos ir veikla;
  • švietimo paslaugos ir veikla;
  • vaistinių darbuotojų veikla;
  • krovinių tarptautinio vežimo veikla;
  • viešojo transporto ir keleivių vežimo veikla;
  • laisvalaikio ir (ar) pramogų, kultūros, meno paslaugų teikimo veikla (renginių organizavimas ir lankytojų aptarnavimas);
  • viešojo maitinimo paslaugų teikimo veikla;
  • mažmeninės prekybos srityje dirbančių darbuotojų darbas;
  • viešojo administravimo subjektų veikla;
  • profesinė karo tarnyba;
  • veikla, susijusi su masinio užsieniečių antplūdžio, dėl kurio paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija, valdymu (tiesioginis kontaktas su užsieniečiais);
  • gamybos įmonių darbuotojų veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas