Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 28

Naujiems vienaragiams dabar ne laikas – „Nord Security“ giriantys ekspertai kalba apie santūrią pauzę

2021 m. finansavimą galėjo gauti praktiškai kiekvienas ką nors įdomesnio kuriantis startuolis. Tačiau pigių pinigų laikai baigėsi ir investuotojai pradėjo atidžiau žiūrėti, į kur beria dolerius ar eurus. Nors ketvirtadienį startuolių ekosistemą pradžiugino naujiena apie „Nord Security“ vertės padidėjimą net iki 3 mlrd. JAV dolerių, tai daugiau rodo šios įmonės užsidirbtą statusą, o ne naują aukso amžių Lietuvos startuoliams, teigia 15min kalbinti pašnekovai. Vis dėlto, nuotaikos nėra pesimistinės.
„Vienaragių“ stotelė Vilniuje
„Vienaragių“ stotelė Vilniuje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ketvirtadienį antrasis Lietuvos vienaragis – taip vadinami technologijų startuoliai, kurių vertė perkopia 1 mlrd. JAV dolerių – „Nord Security“ pritraukė jau antrą 100 mln. JAV dolerių investiciją per pora metų ir padidino savo įvertį iki 3 mlrd. JAV dolerių.

Vienas kompanijos įkūrėjų Tomas Okmanas dar kartą prakalbo ir apie pirminį akcijų platinimą (IPO) arba paprasčiau – išėjimą į akcijų rinką.

Vis dėlto jei vos prieš porą metų nuotaikos likusioje Lietuvos ir pasaulio startuolių sferoje buvo labai pozityvios, šiandien – situacija visai kitokia. Pigių pinigų laikai, kai investuotojai bėrė milijonus į įvairių rūšių startuolius, bent jau kol kas, baigėsi, sako 15min kalbinti pašnekovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas