Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Zelandija nusprendė naudoti tik „Pfizer“ vakciną gyventojų skiepijimui

Naujoji Zelandija pranešė planuojanti naudoti tik „Pfizer“ vakciną gyventojų nuo koronaviruso skiepijimui, atsisakydama savo ankstesnių planų naudoti keturias skirtingas vakcinas.
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikų vakcinacija nuo COVID-19
Vakcina / Sauliaus Žiūros nuotr.

Ministrė pirmininkė Jacinda Ardern pirmadienį paskelbė šią strategiją sakydama, kad sprendimas priimtas atsižvelgiant į „Pfizer“ vakcinos veiksmingumą.

Be to, pasak premjerės, vienos vakcinos naudojimas visiems Naujosios Zelandijos gyventojams bus patogesnis ir teisingesnis.

Visgi naująją strategiją iš dalies gali lemti ir delsa patvirtinti vakcinas. Kol kas Naujosios Zelandijos vaistų reguliavimo tarnyba yra patvirtinusi tik „Pfizer“ vakciną ir šiuo metu peržiūri dar dvi vakcinas.

J.Arden teigimu, Naujoji Zelandija užsisakė 10 mln. „Pfizer“ vakcinos dozių, kurių pakaktų visiems 5 mln. gyventojų paskiepyti reikalingomis dviem dozėmis. Ji teigė, kad didžiausia dozių dalis turėtų būti atgabenta į Naująją Zelandiją antrąjį šių metų pusmetį.

Naujoji Zelandija iki šiol yra paskiepijusi tik kelis tūkstančius žmonių, daugiausia – pasienio darbuotojus. Šalis sėkmingai suvaldė viruso plitimą visuomenėje, o skiepijimas nėra laikomas tokia skubia būtinybe kaip daugelyje kitų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas