Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne patys geriausi laikai: britų pasididžiavimas atleidimo lapelius įteiks 2500 darbuotojų

Jungtinės Karalystės inžinerijos įmonė „Rolls-Royce“ paskelbė apie planus panaikinti iki 2 500 darbo vietų visame pasaulyje, kad sukurtų „veiksmingesnę ir efektyvesnę“ bendrovę.
„Rolls-Royce“
„Rolls-Royce“ / Shutterstock nuotr.

Tai pirmas svarbus Tufano Erginbilgičiaus, kuris sausio mėnesį tapo generaliniu direktoriumi, žingsnis optimizuojant „Rolls-Royce“ veiklą.

Bendrovė, kurios pagrindinė, tačiau ne vienintelė veikla yra gaminti variklius lėktuvams, įsikūrusi Anglijos mieste Derbyje. Visame pasaulyje joje dirba 42 tūkst. darbuotojų, iš kurių maždaug pusė – Jungtinėje Karalystėje.

Ją smarkiai paveikė pandemija, kai kelis mėnesius buvo nutrauktos kelionės lėktuvais.

„Rolls-Royce“ nepateikė išsamios informacijos apie tai, kur bus mažinamos darbo vietos, tačiau pranešimuose teigiama, kad Jungtinėje Karalystėje tai palies šimtus darbo vietų, rašo BBC.

Inžinerijos milžinė teigė, kad, prieš paskelbdama daugiau pranešimų, ji turi bendradarbiauti su profesinėmis sąjungomis.

Derbyje dirba 13,7 tūkst. žmonių, o Bristolyje – dar 3,4 tūkst. žmonių.

Manoma, kad Derbyje esančiam jos povandeninių laivų padaliniui, kurį finansuoja Gynybos ministerija ir kuriame dirba 3,6 tūkst. žmonių, mažinimas įtakos neturės. Bendrovės mažų modulinių reaktorių branduolinė programa – bendra įmonė su partneriais Katare ir JAV – taip pat liks nepaliesta.

Tačiau tikimasi, kad labai nukentės įmonės veikla Vokietijoje, kur dirba 11 tūkst. darbuotojų, ypač „Power Systems“ variklių gamybos padalinys šalies pietuose, praneša BBC.

Įmonė patyrė sunkumų per Kovid pandemiją, kai buvo priversta surinkti milijardus svarų sterlingų verslui paremti, o 2020 m. panaikino 9 000 darbo vietų.

Kai P. Erginbilgicas, buvęs naftos milžinės BP vadovas, pradėjo vadovauti „Rolls-Royce“, jis pasakė darbuotojams, kad bendrovės veiklos rezultatai yra „netvarūs“. Bendrovė planuoja mažinti išlaidas tobulindama pirkimų ir tiekimo grandinės valdymo procesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas