Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbas Vokietijoje pasiekė naują rekordiškai žemą lygį

Bedarbių skaičius Vokietijoje gegužę buvo mažiausias nuo šalies susivienijimo 1990 metais laikų, parodė trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys.
Berlynas rengiasi Baracko Obamos viešnagei.
Nedarbas Vokietijoje pasiekė naują rekordiškai žemą lygį / Reuters/Scanpix nuotr.

Palyginti su balandžio mėnesiu, dėl sezoniškumo pakoreguotas nedarbo lygis smuktelėjo 0,1 procentinio punkto iki 5,2 proc., pranešė federalinė darbo agentūra (BA).

Nekoreguotas nedarbo lygis, kuris ne taip aiškiai parodo pagrindines tendencijas, bet yra plačiau naudojamas viešosiose diskusijose, sudarė 5,1 proc., o tai reiškia, kad šalyje buvo 2,3 mln. bedarbių.

Nedarbo lygis didžiausiame Europos ūkyje smunka jau daug metų. Šią tendenciją palaiko ir nepasotinama vokiškų prekių paklausa užsienio rinkose, ir didelė vartotojų paklausa vidaus rinkoje.

2017 metais Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) padidėjo 2,2 proc. ir vyriausybė bei privačiojo sektoriaus prognozuotojai spėja, kad šiemet prieaugis gali būti maždaug toks pat arba dar didesnis.

Vis dėlto Vokietijos horizonte kaupiasi keletas debesų, įskaitant birželio 1 dienos terminą, iki kurio JAV prezidentas Donaldas Trumpas žada nuspręsti, ar visgi nustatyti naujus metalų importo muitus Europos Sąjungos (ES) šalims.

Tai, pasak ekspertų, tarp Vašingtono ir Briuselio gali įžiebti prekybos karą.

Europos ir viso pasaulio vyriausybės ir finansų rinkos su baime žvelgia į Italiją, kurioje išlieka didelė rizika, jog naująją vyriausybę suformuos euroskeptiškai nusiteikusios populistinės partijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas