Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 09

Nepakviestas į darbo pokalbį kandidatas supyko ir kreipėsi į darbo ginčų komisiją: aiškino, kad visus kriterijus atitiko

Išsiuntė CV ir tikėjosi gauti darbą, bet net į pokalbį nepakvietė – esant tokiai situacijai asmuo kreipiasi į darbo ginčų komisiją. Juk jis visus reikalavimus atitinka, būtų puikus darbuotojas, tad kodėl jo nepasirinko? Štai su kokiais skundais ėmė susidurti teisininkai. Kokias dar neįprastas situacijas jiems tenka spręsti ir nuo ko gyventojus tenka kartais atkalbėti?
Vyras rišasi kaklaraištį
Vyras rišasi kaklaraištį / Shutterstock nuotr.

Nepakvietė į darbo pokalbį – ginčas

Rūtos Globytės, WIDEN advokatės, asocijuotos partnerės, teigimu, daugiausiai ginčų kyla dėl ne viso išmokėto darbo užmokesčio, atleidimų.

Tarp jų pasitaiko ir tokių atvejų, kai, pavyzdžiui, darbuotojai atsisako dirbti su vienu ar kitu konkrečiu klientu be jokių svarbių priežasčių, neatvyksta į darbą. Tada darbdavys darbuotoją atleidžia, o tas asmuo, ginčydamas atleidimą, teigia, jog su juo buvo siekiama susidoroti.

„Apskritai susidorojimo ir psichologinio smurto darbe sąvokos yra dažnos ginčuose, bene kiekvieną atleidimą seka darbuotojų prašymai atlyginti neturtinę žalą dėl psichologinio smurto, o patį atleidimą laiko psichologiniu smurtu, kas dažniausiai nėra tiesa“, – 15min teigė R.Globytė.

Tačiau pasitaiko ir kiek keistesnių ginčų. Kaip sakė advokatė Evelina Kiznė, nuo kai kurių tenka besikreipiančius ir atkalbėti.

Asmeninio archyvo nuotr./Advokatė Evelina Kiznė
Asmeninio archyvo nuotr./Advokatė Evelina Kiznė

„Paprastai nelabai ten yra ko siekti, nebent garbės. Bet aš visada sakau, kad dėl garbės mokėti pinigų advokatui nereikia“, – sakė ji.

O vieni iš neįprastesnių skundų, kurių pastaruoju metu daugėja, yra tai, kad kandidatui nebuvo pasiūlytas darbas arba jis nebuvo pakviestas į darbo pokalbį – jo paties manymu, jis visus reikalaujamus kriterijus atitinka ir būtų puikus darbuotojas įmonėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas