Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nestle“ derasi dėl JAV vitaminų gamintojos „The Bountiful Company“ perėmimo

Didžiausias maisto produktų koncernas pasaulyje „Nestle“ pirmadienį pranešė apie derybas su JAV vitaminų ir maisto papildų gamintoja „The Bountiful Company“, siekdamas padidinti sveikatos priežiūrai skirtų produktų portfelį.
„Nestle“
„Nestle“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nestle“ savo pranešime teigė, kad „deramas dėl visos ar dalies „The Bountiful Company“ įsigijimo, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.

Pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai verslo leidinys „The Wall Street Journal“ penktadienį pranešė apie derybas, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

JAV įmonė priklauso privataus kapitalo įmonei „KKR“, kuri anksčiau šį mėnesį pateiktoje paraiškoje apibūdino „The Bountiful Company“ kaip didžiausią tikį mitybą orientuotą tokią įmonę Šiaurės Amerikoje ir vieną iš trijų didžiausių pasaulyje.

Įkurta 1971 metais, bendrovė gamina vitaminus, mineralų ir kitus maisto papildus ir visame pasaulyje. Bendrovėje dirba apie 4,5 tūkst. žmonių.

Analitikai bendrovę įvertino 5–7 mlrd. JAV dolerių.

„Nestle“ pastaruoju metu įsigijo daugybę sveikatos mitybos produktų įmonių, kadangi manoma, jog ši sritis yra itin perspektyvi.

Praėjusiais metais didžiausia pasaulyje maisto ir gėrimų bendrovė įsigijo vaistą „Zenpep“, skirtą virškinimo problemoms spręsti, ir perėmė JAV įmonės „Vital Proteins“ kontrolę.

Ji taip pat yra bebaigianti JAV vaistų nuo alergijos gamintojos „Aimmune Therapeutics“ bei šios įmonės vaisto „Aimmune Palforzia“, padedantį sumažinti vaikų alergijos žemės riešutams dažnį ir sunkumą, įsigijimo sandorį.

Pirmasis didelis „Nestle“ įsigijimas nuo tada, kai įmonės vairą 2017 metais perėmė Markas Schneideris, buvo Kanados vitaminų gamintojos „Atrium Innovations“ perėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas