Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nestle“ pradeda gabenti kūdikiams skirtus pieno mišinius iš Šveicarijos į JAV

Jungtinėms Valstijoms susiduriant su pieno mišinių kūdikiams deficitu, Šveicarijos maisto milžinė „Nestle“ rengiasi gabenti šias prekes į JAV iš Šveicarijos ir Nyderlandų, patvirtino grupės atstovė spaudai.
„Nestle“
„Nestle“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarijos grupė visų pirma eksportuos dviejų prekių ženklų hipoalerginius pieno mišinius, nes jų deficitas Jungtinėse Valstijose kelia ypatingą rūpestį tėvams, kurių kūdikiai netoleruoja karvių pieno baltymų.

„Teikiame pirmenybę šiems produktams, nes jų reikia dėl ypatingų sveikatos poreikių“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė „Nestle“ atstovė spaudai, patvirtinusi žiniasklaidoje anksčiau pasirodžiusius pranešimus.

JAV tęsiantis pieno mišinių kūdikiams deficitui, „Nestle“ nusprendė gabenti šias prekes oro transportu ir taip „padėti patenkinti neatidėliotinus poreikius“, pareiškė grupė, kuri taip pat turi dvi Jungtinėse Valstijose veikiančias gamyklas, kuriose gaminami pieno mišiniai kūdikiams.

Pieno mišinių deficitas, kurį iš pradžių lėmė problemos tiekimo grandinėse ir darbuotojų trūkumas dėl COVID-19 pandemijos, vasarį dar padidėjo, nes po to, kai iš apyvartos buvo atšaukti produktai, dėl kurių, kaip buvo įtariama, galėjo mirti du kūdikiai, buvo uždaryta „Abbott“ gamykla Mičigane.

Atlikusi tyrimą, JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) patvirtino, kad šioje „Abbott“ gamykloje pagaminti pieno mišiniai yra saugūs vartoti, tačiau kartu paskelbė formą Nr. 483, o tai reiškia, jog administracija įtaria, kad gamykloje gali būti pažeidimų, penktadienį pranešė „Abbott“ ir pridūrė „nedelsiant“ pradėjusi įgyvendinti taisomąsias priemones.

Pirmadienį „Abbott“ su JAV institucijomis pasiekė susitarimą dėl gamybos šioje gamykloje atnaujinimo.

Tuo tarpu Baltieji Rūmai pareiškė nuolat palaikantys ryšį su pagrindiniais pieno mišinių gamintojais, įskaitant „Nestle“, „Reckitt“, „Abbott“ ir „Perrigo“, ir siekiantys nustatyti su prekių gabenimu, logistika bei tiekimu susijusias kliūtis, kurios trukdo didinti gamybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas