Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nestle“ žada mažinti druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį produktuose

„Nestle Baltics“ prisijungė prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) iniciatyvos gerinti maisto produktų kokybę. Pagal pasirašytą bendradarbiavimo susitarimą, bendrovė įsipareigojo savo produktuose mažinti druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį.
„Nestle“ šokoladukai
„Nestle“ šokoladukai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasirašytame susitarime atstovybė Lietuvoje laikysis didžiausio pasaulyje maisto produktų koncerno „Nestle“ įsipareigojimo iki 2020 metų pabaigos visuose gaminiuose druskos kiekį sumažinti 5 proc., o cukraus ir sočiųjų riebalų – po 10 procentų ir taip atitikti visuotines mitybos rekomendacijas.

Atsižvelgdama į Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas, „Nestle“ 2014-2016 m. 8 proc. sumažino pridėtinio cukraus kiekį beveik 2 tūkst. produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais