Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cirkas tęsiasi: A.Zuokas dar neatsisakė VASA vadovo pareigų, jį tikrina STT, o konkurso rezultatai jau ginčijami

Praėjusią savaitę Vilniaus savivaldybės valdomos įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) direktoriaus konkursą laimėjęs Artūras Zuokas formaliai dar neatsisakė naujų pareigų, nors toliau tikina, kad jų imtis neketina. Šiuo metu jį tikrina specialiosios tarnybos, o atrankos rezultatus bando ginčyti kitas konkurso dalyvis Raimondas Burkovskis.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Buvusiam Vilniaus merui, šiuo metu tarybos opozicijoje dirbančiam A.Zuokui laimėjus VASA direktoriaus konkursą, dabartinis sostinės savivaldybės vadovas Remigijus Šimašius sakė besitikintis, kad laimėtojas „nepabūgs iššūkių ir nepabėgs iš šių pareigų“.

Nors A.Zuokas tvirtina įmonei vadovauti neketinantis, formaliai iš šių pareigų jis dar nepabėgo ir net norėtų susitikti su VASA darbuotojais.

„Mes intuityviai suprantame, kad jis tikriausiai neis į tas pareigas, bet nepriklausomai nuo to, ką jaučiame, formaliai jis atsisakęs nėra“, –15min sakė savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Poderskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Poderskis

„Šiuo metu esame išsiuntę paklausimą į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl jo tinkamumo eiti pareigas, o piariniai atsisakymai dirbti darbą mūsų nedomino“, – pridūrė jis.

Konkurso metu likviduoti įmonę siūlęs A.Zuokas teigia, kad pasiūlys tai įgyvendinantį sprendimą sostinės tarybai. Jeigu ši atsisakys, jis bet kokiu atveju nesutiks eiti pareigų.

„Eiti į įstaigą, kuri iš esmės lemia tiesiog papildomą miesto gyventojų apmokestinimą, būtų nesąžininga piliečių atžvilgiu“, – 15min tvirtino politikas.

Nepaisant to, jis ketvirtadienį ketino susitikti su VASA darbuotojais, tačiau teigia, jog savivaldybės atstovai susitikimą atšaukė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Zuokas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Zuokas

„Dėl nesuprantamų priežasčių buvau informuotas, kad susitikimas atšauktas argumentuojant, kad yra du pretendentai, surinkę daugiausiai balų ir kol vadovo skyrimo procedūra nėra baigta, manęs negali pristatyti kolektyvui“, – kalbėjo A.Zuokas.

Tuo metu P.Poderskiui tokie komentarai kelia šypseną.

„Nėra jokio pagrindo jam lankytis toje įmonėje, kol jis nėra jos darbuotojas. Apskritai, neturiu ką pasakyti, nes dabar atrodo, tarsi mes atšaukėme kažką, ką suplanavome. Jis pats buvo suplanavęs tą susitikimą“, – teigė savivaldybės administracijos direktorius.

„Gal reikėjo atidžiau planuoti, nes planavimo įgūdžiai nepakenktų ir vadovaujant įmonei“, – pridūrė jis.

Konkursą skelbs iš naujo

Konkurse dalyvavęs buvęs „Lietuvos geležinkelių“ direktoriaus pavaduotojas Raimondas Burkovskis ginčija rezultatus, bet savivaldybė planuoja skelbti naują atranką.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Raimondas Burkovskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Raimondas Burkovskis

Jis rugpjūčio 31 dieną raštu paprašė savivaldybės peržiūrėti atrankos rezultatus. Anot R.Burkovskio, A.Zuokas nebuvo tinkamas kandidatas laimėti konkursą.

„Buvo aiškiai deklaruota, kad savivaldybė ieško įmonės vadovo, o iš A.Zuoko pusės buvo deklaruota, kad jis tą įmonę siūlo likviduoti“, – 15min sakė R.Burkovskis.

P.Poderskis tvirtino, kad prašymas nebus tenkinamas.

„Prašymą peržiūrėti rezultatus gavome, bet jam nėra jokio pagrindo. Tai mes jo iš esmės nevertinome“, – teigė jis.

Sauliaus Žiūros nuotr./Atliekos
Sauliaus Žiūros nuotr./Atliekos

Vis dėlto R.Burkovskis tvirtino kol kas neplanuojantis skųsti atrankos rezultatų teismui.

15min žiniomis, pereinamasis balas, kuomet kandidatas pripažįstamas tinkamu vadovauti VASA, konkurse buvo 6. Šį balą pasiekė vienintelis A.Zuokas.

Pasak P.Poderskio, teoriškai net ir dviem kandidatams pasiekus pereinamąjį balą, sudaryti geriausių pretendentų eilės nėra privaloma.

„Mes neturime tokios pareigos, todėl jeigu A.Zuokas atsisakys pareigų, turėsime skelbti konkursą iš naujo“, – sakė administracijos direktorius.

Konkurse į VASA vadovo pareigas iš viso dalyvavo 10 kandidatų, jį organizavo savivaldybės pasamdyta personalo atrankos bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas