Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nešvara ir pasibaigusio galiojimo produktai“: dėl rastų pažeidimų uždarytas tadžikų restoranas Vilniuje

Dėl rastų virtinės pažeidimų uždarytas tadžikų restoranas „Samarkand“ Vilniuje. Šioje vietoje ne tik nešvaru, tačiau rasta ir pasibaigusio galiojimo produktų.
Naugarduko gatvėje kuriasi tadžikų bendruomenė
Naugarduko gatvėje kuriasi tadžikų bendruomenė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip 15min nurodė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyrius, minėtoje įmonėje buvo nustatyta grubių pažeidimų, turinčių įtakos maisto saugai ir kokybei.

Kad jų nustatyta 15min žurnalistai, darydami reportažą apie tadžikų gyvenimą Lietuvoje, išgirdo, lankydamasi „Samarkand“ kavinėje.

Kaip tik tuomet joje lankėsi ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovės, kurios maitinimo įstaigai nepagailėjo kritikos strėlių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šioje Vilniaus miesto dalyje kuriasi tadžikai ir uzbekai: štai kokius verslus kuria ir ką dirba

Dėl to UAB „Sulayman bazar“ kavinės „Samarkand“, įsikūrusios Kauno g. 36, Vilniuje, veikla šių metų liepos 24 d. sustabdyta.

„Patikrinimo metu nustatyti patalpų higienos pažeidimai, maisto tvarkymo patalpos nešvarios, maisto tvarkymui naudojama įranga, inventorius, su maistu besiliečiantys paviršiai blogos būklės, purvini, nehigieniški. Patalpose įrengta mechaninė ventiliacija, tačiau ventiliacija nešvari, atvira, neuždengta, matomos riebalų sankaupos, valymo inventorius neženklintas ir nenaudojamas pagal paskirtį, rasta maisto produktų be atsekamumo, ženklinimo informacijos, šaldyta mėsa (jautiena) buvo atšildoma netinkamomis sąlygomis, neužtikrinama kenkėjų kontrolė“, – nurodė VMVT.

Patikrinimo metu maisto tvarkymo patalpose dirbo šeši darbuotojai, tačiau nepateikti įrodymai, jog dirbantys asmenys pasitikrinę sveikatą bei išklausę higienos įgūdžių mokymus.

„Nepateiktos gaminamų patiekalų receptūros ir technologiniai aprašymai, rasta produktų pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu. Tvarkant maistą aukščiau išvardintomis sąlygomis neišvengta kryžminės taršos pavojaus“, – pridėjo VMVT.

Ar gali būti, kad įmonė visus šiuos trūkumus šalins ir duris atvers vėl?

„Informacijos apie nustatytų trūkumų pašalinimą, bei prašymo dėl veiklos atnaujinimo Vilniaus apygarda iš maisto tvarkymo subjekto dar nėra gavusi“, – patvirtino VMVT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?