Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netipinis NT pasiūlymas: ant prekystalio – šimtametė buvusi traukinių stotis už 250 tūkst. eurų

Ar kada nors norėjote gyventi...buvusioje geležinkelio stotyje? Tokią galimybę siūlo pardavėjai Prancūzijoje.
Varzay traukinių stoties pastatas
Varzay traukinių stoties pastatas / Cramos/„Wikimedia“ nuotr.

Prancūzijos Vakaruose, netoli Bordo miesto įsikūręs Varzay miestelis slepia ypatingą nekilnojamo turto objektą – 1912 m. pastatytą art deco stiliaus buvusią traukinių stotį.

Dviejų lygių pastatas užima apie 280 kv. m gyvenamojo ploto, jam priklauso 5 tūkst. kv. m žemės, nurodoma šį pastatą pardavinėjančios Prancūzijos bendrovės „Espaces Atypiques“ tinklapyje.

Už šį istorinį pastatą prašoma 245 tūkst. eurų.

Tai stačiakampio formos pastatas, pastatytas iš kalkakmenio ir skaldos. Šiaurės rytų kampas paaukštintas kvadratinio bokšto pavidalo bokštu, dengtu paviljono stogu.

Fasadų apdaila – baltų, raudonų ir žalių glazūruotų plytų derinys.

Stoties prieigose yra techninė ir sanitarinė patalpa, o kiek toliau – aptvaras su žema akmenine siena, kurią vainikuoja geležiniai vartai.

Nors pastatas buvusių šeimininkų pritaikytas gyvenimui, jis išlaikė ir bruožus iš to laikotarpio, kai tarnavo pagal pirminę savo paskirtį.

Pirmame aukšte yra senoji stoties salė, bagažo kambarys, geležinkelininkų kambarys, antrame aukšte – stoties viršininko butas, antrame aukšte – palėpė, kurioje buvo džiovinami tabako lapai, taip pat „puikus skliautuotas rūsys“.

Šiandien šis viršutinis aukštas paverstas butu su virtuve ir svetaine, vonios kambariu ir dideliu miegamuoju.

Pirmąjį ir antrąjį aukštus dar reikia renovuoti, nurodo pardavėjai.

„Šis netipinis turtas tiktų geležinkelio istorijos mėgėjams, menininkams, žmonėms, vykdantiems turistų apgyvendinimo projektus, arba netipiniams žmonėms, ieškantiems kitokio namo“, – rašoma tinklapyje.

Nepaisant to, kad pastatas daugiausia traukia savo ekscentriškumu, pateikta ir informacijos praktiškiems pirkėjams – energetinė pastato klasė gana žema – E (skalėje nuo A iki G, kur A didžiausias efektyvumas).

Vis dėlto pastato „kiaurumas“ nebūtinai turėtų gąsdinti potencialius pirkėjus: šis regionas juntamai šiltesnis nei, pavyzdžiui, Lietuva.

Šalčiausias mėnesis netoli Bordo yra sausis, su 6 laipsnių vidutine temperatūra, o štai pas mus – vasaris (-0,2 laipsnio).

Apskaičiuota vidutinė metinių išlaidų energijai suma standartiniam naudojimui, nustatyta remiantis 2021 m. energijos kainomis yra nuo 3 352 iki 4 536 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas