Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neviešas pabėgių pirkimas kelia įtarimą, sako Seimo komiteto vadovas

„Lietuvos geležinkelių“ antrinė įmonė „Geležinkelių tiesimo centras“ (GTC) neviešai rinkoje atlieka maždaug 2,5 mln. eurų vertės pirkimą – renkasi 63 tūkst. pabėgių tiekėją.
Lietuvos geležinkeliai
Lietuvos geležinkeliai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas įtaria, kad pirkimą laimėjusi Baltarusijos valstybinė įmonė gali kelti riziką nacionaliniam saugumui, rašo portalas delfi.lt

„Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos vadovas Mantas Dubauskas sako, kad pirkime pakviestos dalyvauti kelios įmonės: Baltarusijos valstybinė įmonė „Dorstroymontazhtrest“ bei Lietuvos ir Lenkijos bendrovės „Swetrak“, „Track tec S.A“ ir „Premium storage SIA“.

„Pirkimas šiuo metu nėra baigtas, todėl nėra pagrindo vertinti laimėtojo atitikties nacionaliniam saugumui. Nors GTC nėra įtraukta į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą, tačiau prieš priimant galutinius sprendimus yra vertinamos visos aplinkybės ir, jei būtų nustatyta, kad tam tikras sprendimas gali kelti riziką bendrovės ar valstybės saugumui, į tai būtų atsižvelgiama ir atitinkamai būtų kreipiamasi į atsakingas institucijas“, – sakė M.Dubauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas