Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ perka „Alcatel-Lucent“ už 15,6 mlrd. eurų

Suomijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Nokia“ perka Prancūzijos konkurentę „Alcatel-Lucent“ už 15,6 mlrd. eurų. Užbaigus sandorį, bus sukurta didžiausia pasaulyje mobiliojo ryšio tinklų įrangos tiekėja, rašoma bendrame įmonių pranešime.
„Nokia“
„Nokia“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal susitarimo sąlygas „Alcatel-Lucent“ už kiekvieną valdomą įmonės akciją gaus po 0,55 susijungusiosios įmonės akcijos.

Užbaigus sandorį, „Alcatel-Lucent“ akcininkai valdys 33,5 proc. naujosios įmonės akcijų, o „Nokia“ akcininkai valdys likusius 66,5 procento.

Abiejų įmonių valdybos jau pritarė sandoriui, kurį tikimasi užbaigti 2016 metų pirmąjį pusmetį. Sandoriui būtinas „Nokia“ akcininkų, taip pat reguliavimo institucijų patvirtinimas.

Naujoji įmonė bus pavadinta „Nokia Corporation“, o jos būstinė veiks Suomijoje. Įmonėje dirbs daugiau kaip 110 tūkst. žmonių.

2014 metais bendros „Nokia“ ir „Alcatel“ įplaukos sudarė apie 26 mlrd. eurų.

Kalbos apie galimą įmonių sandorį rinkoje sklido nuo gruodžio mėnesio. Prancūzijos laikraštis „Les Echos“ pirmadienį pranešė, kad įmonių vadovai derėjosi nuo sausio mėnesio.

„Nokia“ daugiau kaip dešimtmetį buvo didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja, tačiau 2012 metais užleido šią poziciją Pietų Korėjos „Samsung“.

2014 metais savo mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių padalinį įmonė pardavė JAV programinės įrangos milžinei „Microsoft“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito