Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Noras laimėti „BMW X6“ vyrui kasko draudimą pabrangino 70 proc.

Už galimybę laimėti „BMW X6“ 15min skaitytojas Darius vos nesumokėjo 45 eurų. Kad dalyvautų žaidime, jis privalėjo nutraukti draudimo sutartį ir sudaryti ją iš naujo. „Lietuvos draudimas“ Dariui padarė išimtį, tačiau įprastai draudimo sutarties nutraukimas atsieina nepigiai.
„BMW X6“
„BMW X6“ / „Lietuvos draudimo“ nuotr.

„Lietuvos draudimo“ klientai, nuo kovo 15 dienos apsidraudę civilinės atsakomybės draudimu, dalyvauja loterijoje, kurios pagrindiniai prizai – du „BMW X6“.

Tiems, kurie apsidraužia ir kasko draudimu, galimybės laimėti vieną iš automobilių esą padidėja 6 kartus.

15min skaitytojas Darius įsigijo „Lietuvos draudimo“ civilinės atsakomybės ir dalinį kasko draudimą. Privalomojo draudimo polisas jam kainavo 101 eurą, o kasko – 64 eurus.

Kadangi draudėsi kovo 3 dieną, vyras loterijoje dėl prabangių automobilių nedalyvauja, o norėtų.

Dėl to Darius kreipėsi į „Lietuvos draudimą“, prašydamas nutraukti ir iš naujo sudaryti sutartį. Jis sužinojo, kad civilinės atsakomybės sutartį galima nutraukti be didesnių nuostolių, tačiau kasko, kurio draudimas nutrūksta automatiškai kartu su civilinės atsakomybės draudimu, jam  atsieis brangiai. Jis pasakojo, kad tie 64 eurai, kuriuos sumokėjo už dalinį kasko draudimą, tiesiog dings ir juos reikės sumokėti iš naujo.

Taigi vyras paskaičiavo, kad galimybė dalyvauti loterijoje dėl naujo „BMW X6“ kasko draudimą jam pabrangins dvigubai – vietoje 64 eurų bus išleidęs apie 130 eurų. Iš tiesų draudimas jam turėjo pabrangti kiek mažiau – apie 70 proc.

Papildomo draudimo nuo vagystės ir ugnies (klientų vadinamas mini kasko) nutraukimas taip pat yra apmokestinamas administraciniu mokesčiu, kuris sudaro 30 proc., bet ne mažiau kaip 45 eurus.

„Lietuvos draudimo“ atstovų teigimu, privalomojo civilinės atsakomybės draudimo sutartis gali būti nutraukiama iš karto, kai klientas pateikia prašymą pagrindžiančius dokumentus, pavyzdžiui, automobilio pardavimo sutartį ar dokumentus apie nepataisomą automobilį. Tuomet sutartis nutraukiama nemokamai.

Jeigu priežasčių klientas nenurodo, draudikas skaičiuoja sutarties nutraukimo administracinius mokesčius – tai sudaro 20 proc. nuo likusios draudimo įmokos, bet ne mažiau kaip 11,58 eur.

Papildomo draudimo nuo vagystės ir ugnies (klientų vadinamas mini kasko) nutraukimas taip pat yra apmokestinamas administraciniu mokesčiu, kuris sudaro 30 proc., bet ne mažiau kaip 45 eurus.

Taigi Dariui vadinamasis mini kasko galėjo pabrangti nuo 64 iki 109 eurų. Ir būtų pabrangęs.

Tačiau „Lietuvos draudimas“, gavęs 15min klausimus, nusprendė  klientui pritaikyti išimtį – sutarties nutraukimas Dariui kainuos vos kelis eurus, vyras dalyvaus loterijoje dėl BMW.

„Lietuvos draudimo“ klientai prašymus nutraukti draudimo sutartis dažniausiai pateikia, jei parduoda automobilį arba jis po eismo įvykio yra sunaikinamas nepataisomai. Pasitaiko ir tam tikrų asmeninių klientų motyvų, kodėl jie nori nutraukti sutartis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento