Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norvegijos milžinė „Equinor“ siekia iki 2050 metų tapti neutralia klimato taršos atžvilgiu

Norvegijos naftos milžinė „Equinor“ pirmadienį pranešė planuojanti iki 2050 metų pasiekti „grynąjį nulinį“ anglies dvideginio išmetimo lygį, nepaisant to, kad artimiausiu metu ketina padidinti naftos ir dujų gavybą.
Equinor
Equinor / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė, kurios 67 proc. priklauso Norvegijos valstybei, teigė, kad iškeltas tikslas „apima išmetamus teršalus iš gamybos ir galutinio energijos suvartojimo“, pavyzdžiui, automobiliuose ir orlaiviuose.

„Equinor“ yra įsipareigojusi tapti perėjimo prie švarios energijos lydere“, – sakoma generalinio direktoriaus pareigas pirmadienį perėmusio Anderso Opedalio pranešime.

„Tai yra patikima verslo strategija, užtikrinanti ilgalaikį konkurencingumą per gilius pokyčius energetikos sistemose, visuomenei judant nulinių emisijų link“, – pridūrė A.Opedalis.

Vasarį „Equinor“ pažadėjo iki 2030 metų pasiekti savo padalinių, veikiančių už Norvegijos ribų, neutralumą, o iki 2050 metų šį tikslą pasiekti ir Norvegijoje, kur vykdoma didžioji jos veiklos dalis.

Šiuo tikslu, pasak energetikos įmonės, ji nori sutelkti dėmesį į anglies dioksido surinkimą ir saugojimą bei į „konkurencingų vandenilio technologijų“ kūrimą.

Pirmadienį bendrovė taip pat pranešė, kad planuoja įsigyti daugiau vėjo jėgainių jūroje.

Bendrovė vasarį pareiškė norinti padidinti atsinaujinančios energijos gamybą iki 4–6 gigavatų, o vėliau ir iki 12–16 gigavatų (iki 2035 metų).

Visgi ji tebeketina padidinti naftos gavybos vidutiniškai 3 proc. per metus nuo 2019 iki 2026 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?