Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos vyriausybė pranešė esanti pasirengusi padėti „Norwegian Air“

Norvegijos vyriausybė ketvirtadienį pranešė esanti pasirengusi pasiūlyti pagalbą pigių skrydžių bendrovei „Norwegian Air“, pastarajai pristačius naują planą, kaip išgyventi COVID-19 sukeltą krizę.
„Norwegian Air“
„Norwegian Air“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio mėnesį vežėja kreipėsi dėl apsaugos nuo bankroto Airijoje ir Norvegijoje, norėdamas laimėti laiko, kad galėtų pasiekti susitarimą su savo kreditoriais.

Pigių skrydžių bendrovė sausio 14 dieną paskelbė daugybę pasiūlymų, įskaitant tolimų maršrutų atsisakymą, dėmesio sutelkimą į Europos tinklą, skolos mažinimą ir naujo kapitalo pritraukimą.

Vyriausybės buvo paprašyta paremti planą, o dabar ji pranešė apie norą prisidėti prie bendrovės gelbėjimo su sąlyga, kad privatūs investuotojai „įneš savo dalį“.

„Regis, planas yra patikimesnis nei tas, kuriam mes spalio mėnesį pasakėme „ne“. Štai kodėl mes esame pasirengę prisidėti“, – sakoma prekybos ir pramonės ministrės Iselin Nybo pranešime.

Ankstyvą rytą prekyboje Oslo vertybinių popierių biržoje „Norwegian“ akcijos pabrango beveik 16 proc., nors jų vertė išlieka daugiau nei 98 proc. mažesnė nei prieš metus.

Vyriausybė, pernai skyrusi vežėjai 3 mlrd. kronų (292 mln. eurų) paskolų garantijų forma, dabar teigia, kad parama galėtų būti skirta „hibridinių“ paskolų forma, kurias vėliau būtų galima konvertuoti į akcijas.

Visgi vyriausybė aiškiai pareiškė neketinanti tapti bendrovės savininke.

Pasak vyriausybės, ji pageidauja, kad bendrovė pritrauktų 4,5 mlrd. Norvegijos kronų (440 mln. eurų) naujo kapitalo „daugiausia“ iš strateginių institucinių investuotojų.

Oro linijų bendrovės pareiškime teigiamai įvertintas vyriausybės atsakymas pažymint, kad „jis smarkiai padidina „Norwegian Air“ galimybes išgyventi pandemijos sukeltą krizę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas