Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Novaturas“ grąžino paskolą „Luminor“

Kelionių organizatorius „Novaturas“ antradienį dvejais metais anksčiau grąžino bankui „Luminor“ likusią 3,04 mln. eurų paskolos dalį. Visa paskola siekė 5,3 mln. eurų.
Novaturas
Novaturas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tačiau su banku sutarta, kad šios lėšos bus konvertuotos į paskolos liniją – jomis bendrovė galės pasinaudoti bet kada, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Novaturas“.

„Augančios grupės veiklos apimtys, generuojamos pajamos bei teigiamos rinkos perspektyvos leidžia mums ilgalaikę paskolą grąžinti jau dabar, nelaukiant sutartyje numatyto termino – 2023 metų pabaigos“, – pranešime sako „Novaturo“ grupės vadovė Audronė Keinytė.

„Kredito linija yra įprastas pinigų srautų valdymo įrankis turizmo versle, leidžiantis subalansuoti galimus pinigų srautų svyravimus, atsirandančius dėl verslo specifikos ir sezoniškumo“, – pridūrė ji.

Balandį „Luminor“ sumažino paskolų įmonei palūkanas ir pratęsė 5,3 mln. eurų paskolos grąžinimo terminą iki 2023 metų pabaigos.

Liepos pabaigoje „Novaturas“ taip pat anksčiau laiko išpirko dalį išleistų ir Pagalbos verslui fondo įsigytų konvertuojamų obligacijų, kurių vertė siekė 2,5 mln. eurų. Fondas į „Novaturą“ yra investavęs 10 mln. eurų.

„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas