Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo praktikanto iki įmonės vykdančiojo direktoriaus: panevėžiečio D.Ušinsko sėkmės istorija

Kažkas yra pasakęs: „Negalime išmokyti žmogaus nieko, mes galite tik padėti jam surasti visa jame pačiame“. Denas Ušinskas 28 m. jaunas panevėžietis – būtent tas žmogus, kuriam įmonė padėjo surasti galbūt ne visa ko jis norėjo, bet labiau ko reikėjo. Šiandien galima pasakoti jo sėkmės istoriją, kaip didelė motyvacija gali atvesti nuo praktikanto iki vykdančiojo direktoriaus pareigų.
Denas Ušinskas
Denas Ušinskas / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Temos: 2 Karjera Verslas

Nuo praktikanto iki vykdančiojo direktoriaus

Jis, kaip minėta, „IOCO Packaging“ įmonės vykdantysis direktorius, pradėjęs karjerą nuo neapmokamos praktikos.

„2013 m. birželio mėnesį buvau informacinių sistemų antro kurso studentas, kuriam buvo paskirta praktiką atlikti vienoje didelėje Panevėžio įmonėje. Tačiau tikriausiai likimas lėmė, kad ta įmonė, į kurią buvau paskirtas, nebegalėjo manęs priimti ir buvo pasiūlyta praktiką atlikti tuometiniame „Panoden“. Atliekant praktiką gavau pasiūlymą įsidarbinti. Kadangi buvau jaunas studentas be patirties, pasinaudojau galimybe įgyti jos daugiau bei, žinoma, užsidirbti. Taip ir atsidūriau čia“, – apie karjeros pradžią pasakojo Denas.

Svajonės antrame plane

Vyras atviravo, kad nuo pat darbo pradžios stengėsi dirbti kruopščiai, kad būtų pastebėtas vadovų.

„Svajonės tada buvo kitokios, labiau susijusios tiesiogiai su informacinėmis sistemomis. Tačiau tuometinis įmonės generalinis direktorius, praktikos atlikimo metu, sakė, kad ieško jaunų specialistų susijusių su IT, kurie galėtų greitai įsisavinti spausdinimo mašinų operatoriaus darbą. Taigi, pradžiai buvau paskirtas sandėlio logistu, tikriausiai, patikrinti ar esu ko nors vertas. Neilgai trukus, pradėjau mokytis spausdinimo mašinų operatoriaus darbo. Tuomet į svajones per daug nesikoncentravau, kadangi pagrindinis tikslas buvo, gauti darbą, įgyti patirties ir užsidirbti. Stengiausi dirbti daugiau, gudriau, kad kuo daugiau išmokčiau ir, jog mane pastebėtų vadovai“, – atskleidė panevėžietis.

Dėkingas tėvams ir vadovams

Paklaustas, kaip pavyko taip greit kilti karjeros laiptais, Denas tikino, kad dėl šios sėkmės jaučiasi dėkingas tėvams bei įmonės vadovams.

„Dėka nuostabių tėvų, kurie mane išauklėjo ir vedė reikiama kryptimi, puikių specialistų, kurie man davė daug žinių kiekvienoje karjeros stotelėje bei šaunių vadovų, kurie pastebėjo bei pasirinko mane, šiandien esu čia“, – sakė jis.

Naujas įmonės tobulėjimo etapas

Vis dėlto, vyras pripažino, kad jam atėjus į įmonę, joje prasidėjo naujas etapas.

„Kita vertus man pradėjus čia dirbti prasidėjo naujas įmonės tobulėjimo etapas: visa įmonė augo, tobulėjo, tame tarpe ir aš pats. Semdavausi žinių ne tik iš kolegų, kurie yra savo srities specialistai, bet ir įmonės vadovai organizavo įvarius mokymus darbuotojams. Sekantis labai svarbus man etapas, kuomet įmonė keitė apskaitos programą į naują ir reikėjo žmogaus iš mūsų įmonės vidaus, kuris padėtų įgyvendinti numatytus tikslus“, – aiškino jis.

„Kadangi buvau baigęs informacinių sistemų studijas ir turėjau patirties gamybos procesuose, buvau pastebėtas vadovų ir paskirtas atsakingu už šį projektą. Kartu su verslo konsultantu-programuotoju kuriant šią informacinę sistemą, daug sužinojau apie verslo procesus. Taip pat buvo ir dar daug kitų mokymų bei seminarų. Įmonės generalinis direktorius pastaruosius penkerius metus išties daug investavo į darbuotojus“, – pridūrė vyras.

Atsakingas už įmonės rezultatus

Taip, laikui bėgant, Denas nuo sandėlio logisto, tapo spausdinimo mašinų operatoriumi, vėliau pamainos vadovu, toliau technologu.

„Na, o 2018 m. liepą tapau informacinių technologijų ir procesų vadovu. Galiausiai, nuo šių metų vasario buvau paskirtas vykdančiojo direktoriaus pareigoms“, – džiaugėsi vyras.

Taigi, tapęs vykdančiuoju direktoriumi, dabar jis yra atsakingas už visos įmonės rezultatus bei sklandų procesų veikimą.

Tinkamu laiku, tinkamoje vietoje

Kaip pats tikino, jo sėkmės paslaptis – atsidūrimas tinkamu laiku, tinkamoje vietoje.

„Nemanau, kad esu išskirtinis… Tiesiog likimas taip sudėliojo. Juk ir dabar pagalvojus, galėjau praktiką atlikti visai kitoje įmonėje ir manęs čia nebūtų, bet kažkodėl pakliuvau čia. Vėliau keičiantis pareigoms buvo ir kitokių likimo sudėliotų momentų, kai vadovai pasirinko mane. Turiu didžiulę vidinę motyvaciją ir atsakomybę, tikriausiai dar ir asmeniniai sugebėjimai, būdo bruožai prie viso to prisidėjo“, – teigė Denas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas