Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nustebino „LP Express“ įkainis: kodėl dokumentą iš „Regitros“ pristato brangiau nei kitus siuntinius?

Dokumentą iš „Regitros“ užsisakiusį ir pristatymo į paštomatą paslaugą pasirinkusį vyrą nustebino „LP Express“ įkainis – paaiškėjo, kad pristatymas iš „Regitros“ kainuos bene dvigubai daugiau nei įprastai. Tuo tarpu tiek „Regitra“, tiek Lietuvos paštas aiškina, kad dokumentų pristatymas iš institucijų pabrangsta dėl siuntėjo patiriamų išlaidų – pavyzdžiui, pakavimo.
„LP Express“ paštomatai
„LP Express“ paštomatas / „LP Express“ nuotr.

Į 15min kreipęsis Mantas pasakojo, kad nusprendęs iš „Regitros“ internetu užsisakyti dokumentus ir naujus motociklo valstybinius numerius, gerokai nustebo dėl pristatymo įkainių.

Štai Lietuvos paštui priklausantis paštomatų ir kurjerių tinklas „LP Express“ nurodo, jog mažųjų siuntinių pristatymo į paštomatus kainos siekia tarp 1,95 – 2,25 euro. Tačiau, kai vyras nusprendė iš „Regitros“ per „LP Express“ atsisiųsti dokumentą, pristatymas pabrango iki 4,90 euro.

„Kai perku, tarkim, maistą internetu, tai pardavėjas savo papildomo procento prie kurjerio kainos juk neprideda. Ir gauni į artimiausią paštomatą net 15-20 kg siuntą už ~5 eurus. Bet čia juk valstybinė įmonė (greit AB), paslaugos monopolis, ir svarbiausia – viešieji pirkimai pagal geriausias auksinių šaukštų tradicijas!“, – piktinosi vyras, kaltinantis „Regitrą“ užsidėjus 50 proc. antkainį.

Jis pridūrė, kad alternatyvos kitoms kurjerių tarnyboms, siunčiantis dokumentą iš „Regitros“, nėra.

Klientas moka už pakuotę?

Tuo tarpu Lietuvos pašto atstovas ryšiams su visuomene Lukas Zadarackas 15min paaiškino, kad Lietuvos paštas siuntų pristatymo į paštomatus paslaugą „Regitrai“ teikia po laimėto viešųjų pirkimų konkurso.

„Atskleisti daugiau informacijos apie sudarytą siuntų pristatymo sutartį su „Regitra“ negalime dėl joje įtvirtintų konfidencialumo reikalavimų“, – komentavo jis.

Tačiau L.Zadaracko nuomone, lyginti „LP EXPRESS“ savitarnoje taikomą siuntų pristatymo į paštomatus kainą su kaina, kuri taikoma, pavyzdžiui, už dokumento pristatymą iš institucijos nėra tikslu.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos pašto logistikos centras
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos pašto logistikos centras

„Pirmuoju atveju siuntos įpakavimu bei pristatymu į paštomatą pasirūpina pats klientas. Tuo tarpu antruoju atveju galutinę paslaugos kainą sudaro ne tik pats siuntos transportavimas, bet ir kitos siuntėjo patiriamos išlaidos, kaip antai specialios pakuotės ar administracinės išlaidos. Svarbu pažymėti, kad galutinę siuntos pristatymo kainą gavėjui nustato konkreti el. parduotuvė, institucija ar paslaugų teikėjas“, – pabrėžė jis.

„Regitros“ Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Ingrida Čiapė taip pat leido suprasti, kad dvigubai daugiau už pristatymą klientui tenka sumokėti ir dėl pakuotės.

„Regitra“ organizacijos strukturos pokyciu pristatymas / BNS nuotr.
„Regitra“ organizacijos strukturos pokyciu pristatymas / BNS nuotr.

„Lietuvos pašto nurodyti siuntų paslaugų įkainiai galioja įprastoms siuntoms, tuo tarpu „Regitra“ viešo pirkimo būdu įsigyja svarbių asmens dokumentų siuntimo paslaugą. Šią paslaugą sudaro, pvz., siuntos pakuotės, pristatymas bei kt“, – nuo tiesaus atsakymo išsisukinėjo I.Čiapė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas