Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oro linijų bendrovė ieško darbuotojų: žada samdyti apie 200 žmonių

Oro linijų bendrovė „AirBaltic“, atsižvelgdama į nuolatinį bendrovės augimą, tęsia aktyvią darbuotojų samdą. Šiuo metu oro bendrovė Baltijos šalyse siūlo daugiau nei 200 laisvų darbo vietų įvairiuose skyriuose, įskaitant keleivių salono įgulos, pilotų, technikų, komercijos ir kitus. Vien Lietuvoje aktyviai ieškoma 40 keleivių salono įgulos darbuotojų, rašoma „AirBaltic“ pranešime spaudai.
Baltijos šalių vėliavomis papuošti lėktuvai
Baltijos šalių vėliavomis papuošti lėktuvai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš viso šiuo metu „AirBaltic“ turi 120 laisvų darbo vietų keleivių salono įgulos nariams, po 40 darbo vietų kiekvienoje Baltijos šalių sostinėje – Rygoje, Taline ir Vilniuje. Be to, oro bendrovė samdo „Airbus A220-300“ orlaivių kapitonus (turinčius ICAO ir EASA ATPL licencijas) ir vyresniuosius pirmuosius pilotus (turinčius greitojo skrydžio komandą). Kvalifikuotiems abiejų pilotų pozicijų specialistams, kurie prisijungs prie „AirBaltic“ nuo 2024 m. rugsėjo 1 d. iki 2025 m. gegužės 31 d., oro bendrovė skirs 15 tūkst. eurų bruto premiją kapitonams ir 10 tūkst. eurų bruto premiją vyresniesiems pirmiesiems pilotams.

„AirBaltic“ Technikos skyrius taip pat siūlo laisvas darbo vietas, tarp kurių yra orlaivių mechanikas su aviacijos išsilavinimu, orlaivių sertifikavimo technikas (B1 arba B2), orlaivių interjero restauravimo mechanikas ir kt. Be to, oro transporto bendrovė siūlo įvairias biuro pozicijas, įskaitant pajamų valdymo, rinkodaros, IT, žmogiškųjų išteklių, skrydžių operacijų ir kitas.

Neseniai „AirBaltic“ paskelbė apie planus toliau plėstis Baltijos šalyse ir įkurti naujas įgulų bazes Taline bei Vilniuje.

Šiuo metu „AirBaltic“ įvairiuose padaliniuose dirba 111 lietuvių.

Praėjusį mėnesį oro bendrovė atidarė Technikos akademiją, kurioje pirmieji 57 studentai pradėjo studijas trijose specializuotose programose – RTU „AirBaltic“ programoje, LVT „AirBaltic“ programoje ir Mechanikos programoje – atitinkamai bendradarbiaujant su Rygos technikos universitetu, Liepojos valstybine technikos mokykla ir išskirtine „AirBaltic“ Mechanikos programa.

Tuo tarpu plačiai žinoma „AirBaltic“ pilotų akademija taip pat priima kandidatus. Šiuo metu joje mokosi 136 aktyvūs studentai, kurių dauguma yra iš Baltijos šalių, tačiau yra ir studentų iš kitų ES šalių. Apskritai daugiau nei 10 proc. „airBaltic Pilot Academy“ studentų yra moterys. Šiuo metu 112 studentų, baigę studijas, pradėjo dirbti oro linijų bendrovėje.

Šiuo metu „AirBaltic“ dirba daugiau nei 2 600 specialistų ir bendrovė toliau aktyviai vykdo atranką įvairioms pareigoms užimti. Šiuo metu aviakompanija siūlo 43 laisvas darbo vietas, į kurias gali pritraukti daugiau kaip 200 naujų talentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas