Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Porošenkos „Roshen“ įmonė Klaipėdoje pralaimėjo ginčą dėl saldainių

Buvusio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos valdomos saldumynų milžinės „Roshen“ antrinė prekybos bendrovė Lietuvoje „Roshen Nord“ pralaimėjo ginčą su Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnyba dėl saldainių su per dideliu teršalų kiekiu.
"Roshen" konditerijos fabrikas Klaipėdoje
"Roshen" konditerijos fabrikas Klaipėdoje / L.Sėlenienės nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, atmetė „Roshen Nord“ skundą. Anksčiau tarnyba buvo įpareigojusi bendrovę sunaikinti į rinką pateiktus saldainius su per dideliu teršalų kiekiu.

Bendrovė „Roshen Nord“ prašė teismo panaikinti tarnybos sprendimą uždrausta tiekti rinkai saldainius „Candy nut“, juos susigrąžinti iš vartotojų ir sunaikinti.

Tokį sprendimą VMVT priėmė ištyrusi saldainių siuntą iš Ukrainos ir nustačiusi juose per didelį aflatoksinų kiekį – jis neatitiko Europos Komisijos reglamento (EB), nustatančio didžiausias leistinas tam tikrų teršalų maisto produktuose koncentracijas, nuostatų, skelbia teismas. Pasak pareiškėjos, tiriant saldainius buvo pažeista mėginių ėmimo tvarka.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs šią administracinę bylą, priėjo prie išvados, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas, todėl pareiškėjos skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Teismas pažymėjo, jog verslininkai veikia savo rizika, todėl nuostoliai dėl gamybos rizikos tenka jiems patiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas