Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 05 02 /10:23

Paaiškėjo nauja Seimą palikusio M.Majausko darbovietė

Iš Seimo pasitraukęs Mykolas Majauskas grįžta į privatų verslą. Nuo antradienio jis jungiasi prie SBA investicijų valdymo bendrovės „Capitalica Asset Management“. Šioje įmonėje jis eis valdybos nario ir investicinės bankininkystės direktoriaus pareigas.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Capitalica“ kelia ambicingus tikslus – toliau sparčiai auginame valdomo turto apimtis, žengiame į vis daugiau Europos rinkų, didiname turto segmentų įvairovę. Tikimės, kad Mykolo finansų valdymo patirtis bei tarptautinių kapitalo rinkų išmanymas suteiks papildomą impulsą įmonės plėtrai strateginėmis kryptimis“, – pranešime sako įmonės valdybos pirmininkas Andrius Barštys.

M.Majausko paskyrimui į „Capitalica Asset Management“ valdybą dar turės pritarti Lietuvos bankas.

„Capitalica“ plėtoja ir valdo komercinius nekilnojamojo turto objektus: du biurų ir vieną logistikos NT fondus, įskaitant verslo centrus „Kauno Dokas“, „135“ Vilniuje, vystomą biurų kompleksą „Verde“ Rygoje ir kitus. „Capitalica“ žaliosios logistikos fondas valdo 5 logistikos objektus Taline, Rygoje ir planuoja tolesnius įsigijimus Europoje.

„Capitalica Asset Manageent“ 70 proc. akcijų priklauso vienai didžiausių lietuviško kapitalo verslo grupių SBA ir 30 proc. valdybos pirmininko Andriaus Barščio įmonei „Fox Holdings“.

M.Majauskas pernai buvo pašalintas iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, kai susikirto su Vyriausybe dėl mokesčių lengvatų.

Šiemet kovo mėnesį M.Majauskas kaip nepriklausomas kandidatas dalyvavo Vilniaus mero rinkimuose. Juose jis liko trečias su 10,7 proc. balsų.

Iki konflikto su partijos vadovybe M.Majauskas buvo Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas. Pastaraisiais metais jis inicijavo pertvarkas Lietuvos futbole.

41 metų M.Majauskas Seimo nariu buvo nuo 2016 metų. 2008–2012 metais jis buvo tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas ekonomikai.

Prieš tapdamas politiku M.Majauskas yra dirbęs investicinės bankininkystės srityje Britanijoje ir Australijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius