Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga pradeda vasaros sezoną: svečiai akylai stebi patiekalų kainas

Cepelinai – nuo 3,5 euro už porciją, šaltibarščiai apie pora eurų, šašlykų porcija – 6–7 eurai, dienos pietūs – nuo 4 eurų. Tokiomis kainomis šį sezoną svečius pasitinka Palanga, neretai poilsiautojų keiksnojama kaip brangus kurortas. Kavinių atstovai tikina kainų šį sezoną nekėlę, esą jau nebėra kur, nes klientai pabėgs pas kaimynus.
Kurorto sezono atidarymo akimirkos
Kurorto sezono atidarymo akimirkos / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Kainos tokios, kaip ir pernai”, – sako svečius prie įėjimo pasitinkantis kavinės „Jūros akis“ administratorius, kviečiantis užeiti vidun, esą maistas čia šviežias, nenaudojami šaldyti produktai ir norėsis vėl sugrįžti atgal.

Cepelinų porcija čia apie 4 eurai, šašlykai, kurie, anot darbuotojo, patiekiami ypatingai, ant iešmo su rože, šiuo metu siūlomi už ypatingą kainą – 5,99 euro.

„Kainų nekeičiame, laikome. Pilna vietų, kur pavalgyti, o lietuvių skrandžiai tokie – pavalgo, skanu, ten ir eina. Aš irgi taip, neeksperimentuoju. Dirbu jau 14 sezonų Palangoje, būna išgirstu, pavalgo cepelinų, praleidžia tris dienas tualete“, – kalbėjo administratorius, pastebėjęs, kad tik įvedus eurą lietuviai taip netaupė, tačiau dabar tai labai juntama.

„Pernai, užpernai išlaidavo, dabar skaičiuoja, atlyginimai nėra kosmosas. Emigrantai sugrįžę irgi skaičiuoja. Užsisako stalą, išleidžia 300 eurų ir arbatpinigių nulis.

Vakar rusai sėdėjo, dainą už 50 eurų užsisakė pas Vitaliją (Katunskytę, red.past.), pavalgė, pasėdėjo iki vidurnakčio, išleido 120 eurų, paliko 20 eurų arbatpinigių. Latviai „paleidžia“ pinigus, lietuviai – ne“, – sakė sezono metu veikiančios kavinės administratorius, juokavęs, kad šeštadienį ir sekmadienį iki pietų Palanga ūš, o vėliau čia lakstys tik katinai.

„Atidarymas pritraukia žmones, paskui nuo birželio pradžios pradės važiuoti. Pas mus visai vasarai apartamentai užsakyti. Šiaip gali rasti 5–6 eurai žmogui para, ne pas bobutę, o tiesiog butukas, tvarkingas, dušas, tualetas yra. Aišku, yra ir po 50, ir po 100 eurų“, – apie nakvynės kainas kalbėjo vyriškis.

Valgyklose pigiau

J.Basanavičiaus gatvėje veikiančios valgyklos darbuotoja tikino, kad čia kainos šiemet nekilo, išliko tos pačios.

„Praėjusiais metais tokios pat kainos buvo. Žiūri žmonės į kainas, labai žiūri. Žiūrėkite, dienos pietūs pas mus už 4 eurus – gėrimas, sriubytė ir antras patiekalas, tai tikrai nebrangu. Dirbame tik sezono metu“, – sakė darbuotoja.

Šioje bei kitose kurorto valgyklose klientų nestinga, čia kainos žemesnės, karšti patiekalai arba visas dienos pietų komplektas kainuoja apie 3–4 eurus. Išgerti kavos čia galima už 1,2 euro. Kavinėse kainos aukštėlesnės, cepelinų porcija kainuoja apie 5 eurus, panašiai ir karbonadas, Kijevo kotleto kaina – apie 6 eurai. Šviežio kepto oto kaina – apie 8–10 eurų.

Šeštadienį, į kurorto sezono atidarymo šventę plūstelėję poilsiautojai, papildė kavinių, barų, restoranų ir užkandinių savininkų kišenes. Kai kuriose kurorto vietose prie užkandžių driekėsi eilės.

Norintys užkąsti rinkosi 5 eurus kainuojančius burgerius su fri bulvytėmis ir gėrimu, apie 3 eurus kainuojančius lavašus ar dešrainius už porą eurų. Vis dar populiarus desertas – burbuliuotieji vafliai su ledais, porcija jų kainuoja apie 4 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas