Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos kavinėse valdo cepelinai – populiariausias vasarotojų patiekalas

Palangos verslininkai atsigauna. Į pajūrį pagaliau atėjo vasariški orai. Su jais ir kavinių savininkų viltys užsidirbti iš vasarotojų. Tačiau eksperimentuoti verslininkai nelinkę. Daugelio kavinių meniu viršūnėje puikuojasi tradicinis lietuviškos virtuvės patiekalas – cepelinai.
Cepelinai
Cepelinai / Shutterstock nuotr.

Cepelinai – kiekvienoje Palangos kavinėje

Verslininkai atvirauja per daug metų įsitikinę, kad Palangos poilsiautojai nelinkę nerti į kulinarinius eksperimentus. Įmantrius ir brangiai kainuojančius patiekalus mažai kas sau leidžia. Tad ir kavinių ar restoranų meniu pirmenybė teikiama tradiciniams lietuviškiems patiekalams. Lietuviai godžiai kerta bulvinius blynus, plokštainį, o idealiausi Palangos poilsiautojo pietūs – cepelinai.

„Nėra, matyt, Palangoje maitinimo įstaigos, kurioje negamintų cepelinų. Jie kavinių ir restoranų apyvartas stumia į priekį. Lietuviai tai tikrai dažniausiai pietums renkasi cepelinus, o ir užsieniečiai vis noriau juos ragauja. Kaina už porciją cepelinų priimtina lietuvio kišenei – nuo 11 iki 18 litų. O pavalgius sotus lieki ilgam“, – apie poilsiautojų pietavimo įpročius pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas Darius Miklovas.

Cepelinų kaina  priimtina lietuvio kišenei, o ir alkis po tokių pietų sugrįžta negreit.

Tačiau tai tik sąlyginai pigus patiekalas. Du restoranus Palangoje turinti verslininkė Rūta Sakalauskienė atvirauja, kad jo maistinės savybės toli gražu neatitinka kainos.

„Taigi ten tik sutarkuotos bulvės ir šiek tiek faršo. Ar iš tiesų už tokį menkavertį patiekalą reikia mokėti keliolika litų? Tačiau lietuviai turi įprotį privalgyti sočiai ir apie tikrąją maisto vertę nelinkę galvoti. Natūralu , kad kavinės iš savo valgiaraščio nė nerizikuoja išbraukti cepelinų. Jie iki šiol ant bangos.  Gal tik picos pastaraisiais metai po truputį pradeda keisti cepelinus“, – pasakojo  R.Sakalauskienė.

Už šviežios žuvies patiekalą ir vyno taurę – bemaž 100 litų

Į viešbučių ir restoranų asociaciją susibūrę kurorto verslininkai Palangos poilsiautojus skirsto į tris kategorijas. 

Pirmieji  stengiasi pailsėti, o kartu ir papietauti kuo pigiau. Jie savo pietums išleidžia iki 15 litų. Vidutines išlaidas savo atostogoms skiriantys poilsiautojai už vieno asmens pietus įprastai sumoka iki 30 litų. O prabangūs pietūs Palangoje kainuoja apie 80  litų.

Palangos verslininkai neslepia šią vasarą kavinėje  patiekalų kainas kilstelėję iki 10 proc. Jau kelerius metus nekeičiamos tik kavos ir alaus kainos. 

„Tie, kas leidžia savo pietums beveik šimtą litų, dažniausiai pageidauja šviežios žuvies. Įprastai mėgaujasi ir vynu. Tai tokie poilsiautojai, kurie nusiteikę tikrai ilsėtis ir apie jokius rūpesčius negalvoti.
 
Jie nesisukioja po Palangos prekybos centrus produktų, kad pietus ar vakarienę kuo pigiau galėtų pasigaminti patys išsinuomotų apartamentų virtuvėlėje“, – poilsiautojų išlaidas maistui skaičiavo R.Sakalauskienė.

Kurorto verslininkai neslepia, šią vasarą sudarinėdami valgiaraščius daugelį patiekalų pabranginę iki 10 procentų.

Tik kavos ir alus kainos, tikinama, Palangoje nesikeičia jau keletą metų. Juodos kavos puodelis čia įprastai kainuoja apie 5 litus, o pusės litro alaus bokalas – apie 7 litus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos