Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos prekybos centrai lūžta nuo lankytojų, „Rimi“ veikia visą parą

Vasarą ypač daug uždirba prekybos centrai Palangoje – pardavimai dėl kurortą užplūdusių poilsiautojų išauga 3-4 kartus. O prekybos centras „Rimi“ dirba visą parą – vasarą nuo lentynų graibstomi gaivieji gėrimai, vanduo, alus, vaisiai.
Poilsiautojai Palangoje
Poilsiautojai Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Rimi“ Palangoje turi vieną prekybos centrą, tačiau jis nuo Joninų veikia visą parą. Tai vienintelė visą parą dirbanti parduotuvė Palangoje. Tačiau ir „Rimi“ konkurentės „Maxima“ ir „Iki“ bando prisitaikyti prie didesnio poilsiautojų srauto ir vasarą prailgina savo darbo laiką.  Palangos prekybos centrams vasara yra tikras klestėjimo metas, mat įvairių prekių pardavimai išauga kelis kartus.

Alternatyva taupantiems poilsiautojams

Savaitę Palangoje su šeima atostogavęs Tomas maistą gamindavo namuose, o restoranuose nevalgydavo. Beje, poilsiautojas pastebi, kad kai kurios kavinės turi po du valgiaraščius – vieną, brangesnį, karštai vasaros dienai, o šaltesnei – pigesnį. Tomui su šeima visąlaik valgyti restoranuose pasirodė per brangu, todėl jis, kaip ir nemažai kitų poilsiautojų Palangoje, verčiau keliaudavo į prekybos centrą ir maistą gamindavo namuose.

„Maxima“ ir „Rimi“ prekybos centruose Palangoje pardavimai išauga 3-4, o „Iki“ – 5 kartus

Tad nenuostabu, kad vasara yra ir prekybos centrų kurorte klestėjimo metas. „Maxima“ ir „Rimi“ prekybos centruose Palangoje pardavimai išauga 3-4, o „Iki“ – 5 kartus.

„Labiausiai – net penkis kartus – išauga prie senosios stoties esančios „Maxima X” pardavimai, kadangi ji pačiame Palangos centre ir arčiausiai jūros. Šiais metais atnaujintos „Maxima” pardavimai išaugo apie 3,5 karto, o naujosios ir didžiausios „Maxima XX” pardavimai augo apie 2,5 karto, bet tam įtakos turėjo ir tai, kad ši parduotuvė populiari ir šaltuoju metu laiku. Joje apsiperka vietiniai palangiškiai bei miesto svečiai”, – apie tris Palangoje esančias „Maxima“ parduotuves kalbėjo bendrovės atstovė Renata Saulytė.

Dėl smarkiai vasarą išaugančių pardavimų prekybos centrai užsako daugiau prekių nei įprastai, aiškino „Iki“ viešųjų ryšių specialistas Andrius Petraitis: „Taip pat stengiamės pastatyti papildomų kasų, kad pirkėjai galėtų greitai ir patogiai apsipirkti.“

Ilgesnis darbo laikas

Visi prekybos tinklai vasarą prailgino parduotuvių darbo laiką, o „Rimi“ nuo Joninių dirba visą parą. Didžioji „Maxima“ parduotuvė vasarą dirba iki 23 valandos, tiek pat veikia ir Taikos gatvėje esanti „Iki“ (iš viso „Iki“ Palangoje turi tris parduotuves).

„Sprendimą prailginti parduotuvės darbo laiką šiltuoju metų laiku priėmėme analizuodami klientų srautus ir įvertinę poreikį. Manome, kad klientams tai yra patogu ir jiems pakanka laiko apsipirkti. Laikyti dirbančią parduotuvę, į kurią naktį užsuka vos keli klientai, būtų neefektyvu. Žinoma, ir toliau stebėsim klientų srautus ir jų poreikį, ir, situacijai pasikeitus, sprendimą persvarstysime“, – sakė R.Saulytė.

Tuo metu „Rimi“ atstovė Giedrė Bielskytė sakė, kad naktį prekybos centras veiks tol, kol bus poilsiautojų.

„Planuojame, kad parduotuvė naktimis veiks visą vasarą, o vėliau iki tol, kol laikysis šilti, vasariški orai. Į šį klausimą žiūrime lanksčiai – tad kol Palangoje bus poilsiaujančiųjų, tol naktimis dirbs ir Palangos „Rimi“, – sakė G.Bielskytė.

Graibsto vandenį, alų, vaisius, ledus

A.Petraitis pasakojo, kad vasarą nuo prekybos centrų lentynų greičiausiai nyksta vaisvandeniai, pieno produktai, ledai.

G.Bielskytė priduria, kad poilsiautojai taip pat perka alų, paplūdimio prekes, saulės kosmetiką.

„Palangoje naktį pirkėjai dažniausiai renkasi įvairius pagamintus užkandžius (sumuštinius, salotas, karštus užkandžius, bandeles), taip pat naktiniu apsipirkimu ypač džiaugiasi Palangoje dirbantis jaunimas, kuris dažniausiai turi galimybę apsipirkti tiktai naktį, po savų darbų“, – sakė ji.

R.Saulytė pastebi, kad nuperkama ir daug produktų maisto ruošimui namuose.

Jau ne pirmus metus pastebime, kad atostogautojai Palangoje dažniau ruošia maistą patys

„Jau ne pirmus metus pastebime, kad atostogautojai Palangoje dažniau ruošia maistą patys, labiau vertina tradicinę lietuvių virtuvę, o, pavyzdžiui, Nidoje, kur poilsį dažniau renkasi užsieniečiai iš Vakarų Europos, kiek paklausesni greitai paruošiami patiekalai, užkandžiai, sezoninės daržovės ir uogos. Dėl to Palangoje apie trečdaliu daugiau parduodame ilgesnio galiojimo maisto produktų – bulvių, kiaušinių, duonos. Nidoje žmonės karštą vasaros dieną dažniau renkasi vaisius ir daržoves, pieno gaminius, lengvus užkandžius“, – sakė R.Saulytė.

Palangos 2015 metų prekių krepšelis:

-arbūzai, bananai, nektarinai, vynuogės;
-gazuotas arba negazuotas vanduo;
-pomidorai, bulvės, agurkai;
-gaivusis gėrimas Coca cola;
-ledai;
-glaistyti sūreliai;
-cukrus;
-kiaušiniai;
-duona;
-vištiena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito