Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio apygardos teismas pritarė „Utenos trikotažo“ restruktūrizavimui

Panevėžio apygardos teismas pritarė SBA grupės bendrovės „Utenos trikotažas“ restruktūrizavimui, kurio tikslas – persiorientuoti į pelningą veiklą ir užtikrinti tvarų jos tęstinumą. Teismas taip pat patvirtino įmonės restruktūrizavimo planą 4 metų laikotarpiui, kuriame numatytos įmonės pertvarkymui reikalingos priemonės ir finansavimo šaltiniai, rašoma „Utenos trikotažas“ pranešime spaudai.
„Utenos trikotažas“
„Utenos trikotažas“ / Bendrovės nuotr.

„Tikėjomės tokio teismo sprendimo – jau dabar esame pradėję svarbius procesus ir derybas, kurie būtini sėkmingai tolesnei įmonės transformacijai. Restruktūrizavimas suteiks laiko persigrupuoti ir pertvarkyti verslo modelį, kad būtų užtikrintas bendrovės mokumas ir ilgalaikis įsipareigojimų vykdymas,“ – teigia „Utenos trikotažo“ valdybos pirmininkė Dovilė Tamoševičienė.

Teismo patvirtintame „Utenos trikotažo“ restruktūrizavimo plane numatyta toliau efektyvinti veiklą mažinant sąnaudas ir atsisakant nuostolingų, bet išlaikant kiek įmanoma daugiau perspektyvios veiklos apimčių. Dėl smukusios paklausos kritus užsakomosios gamybos mastui, kai kurie procesai tapo neefektyvūs ir brangūs, todėl restruktūrizavimo planas numato pasitelkti daugiau subrangos paslaugų. Bendrovę siekiama pertvarkyti taip, kad net ir esant žemesniems pardavimams būtų atkurta pelninga veikla ir vykdomi įsipareigojimai darbuotojams, kreditoriams, partneriams.

Nepriklausomai, nuo to, kaip spręsis situacija su užsakomąja gamyba, restruktūrizavimo planas numato tęsti nuosavų prekių ženklų gamybą, kuri ir dabar yra pelninga. Prekių ženklo „Utenos“ gaminių pardavimai Lietuvoje yra pakankamai stabilūs ir sudaro apie 12% visų įmonės pajamų.

Restruktūrizavimo plano projekte numatytos galimybės realizuoti įvairų turtą: nekilnojamąjį, kilnojamąjį, vertybinius popierius. Pardavus jį, pirmiausia bus vykdomi įsipareigojimai kreditoriams. Vienas pagrindinių objektų, kuris bus parduodamas, tai didelis „Utenos trikotažo“ gamybos kompleksas ir administracinės patalpos.

Patvirtintas restruktūrizavimo planas taip pat numato realizuoti dalį įrangos bei įrengimų, valdomų bendrovių akcijas. Realizuojant turtą, pirmiausia bus dengiami įsipareigojimai darbuotojams ir su akcininku nesusijusiems kreditoriams, o tik po to pagrindiniam akcininkui – „SBA Grupei“.

Siekiant užtikrinti veiklos tęstinumą, sunkioje finansinėje padėtyje atsidūrusiai įmonei pagrindinis „Utenos trikotažo“ akcininkas „SBA Grupė“ šiemet atliko finansinę injekciją ir suteikė 1,7 mln. Eur likvidumo paskolą, iš kurios mokami atlyginimai bendrovės darbuotojams, vykdomi įsipareigojimai kreditoriams, atliekami kiti operacinei veiklai būtini mokėjimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas