Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Panevėžio keliai“ pertvarkys grupės infrastruktūros įmones

Viena didžiausių šalyje statybos ir nekilnojamojo turto plėtros grupių „Panevėžio keliai“, siekdama efektyvinti veiklą ir prisitaikyti prie rinkos poreikių, per artimiausius kelis mėnesius pertvarkys grupei priklausančias kelių infrastruktūros įmones.
AB „Panevėžio keliai“ objektai Lietuvoje
AB „Panevėžio keliai“ objektai Lietuvoje / AB „Panevėžio keliai“ nuotr.

Ketinama išgryninti kelių infrastruktūros sektoriuje veikiančių įmonių portfelį, konsoliduoti kompetencijas ir atsakomybes. Tokiems planams rugsėjo 15 dieną pritarė „Panevėžio kelių“ valdyba, teigiama bendrovės pranešime.

„Įmonių struktūros pertvarkos, diegiamas projektinis valdymas ir procesų skaitmenizavimas leis susigrąžinti konkurencingumą. Įgyvendinus pakeitimus, grupėje bus konsoliduotos kompetencijos ir ištekliai, pagreitės sprendimų priėmimas, taip pat diegiami skaitmeniniai bendradarbiavimo moduliai leis efektyviau įgyvendinti mums patikėtus infrastruktūros projektus“, – pranešime sakė „Panevėžio kelių“ valdybos pirmininkas Gvidas Drobužas.

Pertvarkos apima grupei priklausančias bendroves „Panevėžio keliai“, „Ukmergės keliai“, „Aukštaitijos traktas“, „Keltecha“, „Dangų emulsija“ ir „Zarasų automobilių keliai“, taip pat Visdievų ir Paversmio karjerus.

„Panevėžio keliuose“, „Ukmergės keliuose“, „Aukštaitijos trakte“ ir „Keltechoje“ bus pertvarkomos valdymo struktūros: diegiamas projektinis valdymas, didinamas tiesioginę atsakomybę vadovui turinčių darbuotojų skaičius. Tai leis atsisakyti perteklinių funkcijų įmonėse, pagreitės sprendimų priėmimas ir sumažės projektų valdymui tenkančios sąnaudos.

„Paskutiniu metu įmonė intensyviai skaitmenina visus procesus, taip judėdama į didesnę pridėtinę vertę užsakovams. Pirmieji rezultatai nuteikia optimistiškai ir leidžia kalbėti apie kelininkų su skaitmeniniais įgūdžiais poreikį. (...) Įgyvendinus pokyčių planą, „Panevėžio kelių“ grupės įmonės galės pasiūlyti ne tik konkurencingesnes paslaugas, bet ateityje taps ir ypač konkurencingu darbdaviu“, – pranešime teigė „Panevėžio kelių“ generalinis direktorius Rolandas Zabilevičius.

„Panevėžio kelių“ valdyba taip pat numatė Visdievų ir Paversmio karjerus valdančių bendrovių likvidavimą. Šie karjerai yra neveikiantys, todėl jų atsisakymas leis sumažinti „Panevėžio keliams“ tenkančias išlaikymo sąnaudas. Taip pat pritarta bendrovių „Zarasų automobilių keliai“ ir „Dangų emulsija“ likvidavimui. Dėl įmonių likvidavimo proceso pradžios bus priimti atskiri sprendimai.

„Panevėžio keliai“ pernai patyrė 6,045 mln. eurų konsoliduotų grynųjų nuostolių – 4,7 karto daugiau nei 2019 metais, grupės konsoliduotos pajamos sumažėjo 13 proc. iki 169,109 mln. eurų.

Grupė tiesiogiai ir netiesiogiai valdo maždaug 30 kelių ir geležinkelių statybos, nekilnojamojo turto plėtros, bendrųjų statybos darbų įmonių, jai priklauso ir viena didžiausių šalyje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas