Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje ką tik pradėjusi veikti estų „Taxify“ jau susilaukė pasipriešinimo

Traukis, „Uber“, mieste yra naujas priešas. Taip galima apibūdinti situaciją Paryžiuje, kur praėjusį ketvirtadienį savo paslaugas teikti pradėjo Estijos pavėžėjimo paslaugas teikianti bendrovė „Taxify“.
„Taxify“
„Taxify“ / „Taxify“ nuotr.

Skelbiama, kad pirmadienį Prancūzijos taksi vairuotojai blokavo estų kompanijos įdarbinimo biurus, protestuodami prieš „agresyvų“ kompanijos atvykimą į Paryžių.

Anksčiau taksistų profsąjungos ne kartą rengė protestus prie JAV pavėžėjimo paslaugas teikiančią bendrovę „Uber“. „Taxify“ pareiškė ketinanti konkuruoti su JAV bendrove. Į estų įmonę yra investavusi Kinijos pavėžėjimo paslaugas teikianti bendrovė „Didi Chuxing“.

Profsąjunga „FO-Capa VTC“ panešė, kad kelios dešimtys taksi vairuotojai pirmadienio popietę užblokavo „Taxify“ įdarbinimo biurus.

„Jie atvyko gėdingu ir agresyviu būdu, – sakė profsąjungos atstovas Helmi Mamloukas. – Mes nepritariame tam, kad jie dar labiau numuštų kainas, kurios jau yra labai mažos.“

Paryžiaus taksistai ypač pasipiktinę „Taxify“ spalio mėnesio akcija, kuomet kelionė kainuos perpus pigiau.

„Paryžius yra viena iš rinkų, turinčių didžiausią potencialią Europoje. Mes atidžiai išklausėme, ko reikia vairuotojams ir vartotojams, ir teikiame patogesnę ir geresnės kokybės alternatyvą dabartinei rinkos lyderei“, – praėjusią savaitę išplatintame pranešime spaudai cituojamas „Taxify“ įkūrėjas ir vadovas Markusas Villigas.

„Taxify“ komisiniai siekia 15 proc. ir yra beveik perpus mažesni nei „Uber“ ar kitų konkurentų. Todėl bendrovė gali pasiūlyti gerokai pigesnes paslaugas vartotojams ir didesnes pajamas vairuotojams.

Paryžiuje jau registruota daugiau nei 5 tūkst. „Taxify“ vairuotojų, o bendrovės išmaniąją programėlę atsisiuntė jau 10 tūkst. žmonių.

„Taxify“ buvo įkurta 2013 metais ir veikia 28-iuose miestuose dvidešimtyje šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento