Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasenusiu maistu prekiavusio „Sale“ prekybos centro valdytojai – bankrotas

Kauno apygardos teismas pirmadienį iškėlė bankroto bylą įmonei „Ladaima“, valdančiai prekybos tinklą „Sale“, atsidūrusį tyrimo dėl prekybos pasenusiais maisto produktais smaigalyje.
Prekybos centras „Sale“
Prekybos centras „Sale“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Bankrotas Maistas

Apie tai pirmas pranešė portalas vz.lt.

Kaip nurodoma LITEKO informacinėje sistemoje, šios bylos ieškovai – „Belisera“ ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyrius.

Gegužės pabaigoje Lietuvos kriminalistai pranešė, kad tarptautinės policijos operacijos metu išaiškintas didžiulio masto sukčiavimo atvejis – į Lietuvą vežti ir daugiau nei už milijoną eurų parduoti pasibaigusio galiojimo maisto produktai.

Šio tyrimo akiratyje atsidūrė Lietuvoje veikiantis „Sale“ prekybos centras, kuriame pardavinėti produktai su pasibaigusiu galiojimu.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Prekybos centras „Sale“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Prekybos centras „Sale“

Tuo metu Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Saulius Briginas 15min patvirtino, kad minėtas tinklas, valdomas įmonės "Ladaima“, priklausė tiems patiems verslo subjektams, kurie ir organizavo maisto produktų įvežimą.

„Operacijos metu buvo išaiškinta gerai organizuota asmenų grupė ir verslo bendrovės, kurie organizavo ir vykdė maisto produktų įvežimą į Lietuvos Respubliką su pasibaigusia galiojimo data ir jų didmeninę bei mažmeninę prekybą. Minėti asmenys, verslo bendrovės veikė išties įžūliu būdu, kadangi klastojo maisto produktų galiojimo, vartojimo terminus, tiek gyvulinės, tiek negyvulinės kilmės maisto produktų“, – žurnalistams pavasarį sakė S.Briginas.

Sukčiai Lietuvoje produkcijos, atsivežtos iš Vokietijos ir Prancūzijos, pardavė daugiau nei už milijoną eurų. Jie tiekė produkciją apytiksliai virš 70 prekybos tinklų įvairiuose miestuose – tiek didžiuosiuose, tiek mažesniuose. Tiesa, didžiųjų prekybos tinklų tarp jų nebuvo.

Tam tikrais atvejais maisto produktų galiojimo datos buvo nuvalomos atitinkamomis medžiagomis, tuomet uždedamos naujos datos. Kai kuriais atvejais buvo klastojamos ir produkcijos etiketės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas