Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasižvalgykite: štai kaip atrodo naujasis Vilniuje atidaromas krematoriumas

Antradienį Vilniuje bus iškilmingai atidarytas naujausias, jau ketvirtas šalies krematoriumas. Iki šiol sostinės ir aplinkinių gyvenviečių žmonėms artimiausias krematoriumas buvo Kėdainiuose.

Krematoriumo netoli Gariūnų turgavietės savininkai – laidojimo paslaugų grupė „Re Verum“ – jį vadina moderniausiu Lietuvoje.

Kol kas jame yra įrengta viena deginimo kamera, tačiau esant paklausai būtų galima įrengti ir dar vieną. Tokiu atveju būtų galima sudeginti šiek tiek daugiau nei 4 tūkst. palaikų per metus.

Krematoriumui šioje vietoje priešinosi gretimų gyvenamųjų namų savininkai, tačiau jie teismuose pralaimėjo ginčą su Aplinkos apsaugos agentūra, nusprendusia, kad norint šioje teritorijoje statyti krematoriumą neprivaloma atlikti poveikio aplinkai vertinimo.

Tai – jau trečias atidaromas krematoriumas Lietuvoje per kiek mažiau nei metus ir ketvirtas šalyje.

Birželį veiklą pradėjo tai pačiai laidojimo paslaugų grupės įmonei UAB „Cremains“ priklausantis krematoriumas netoli Klaipėdos Lėbartų kapinių, o rudenį vos 2 km nuo pastarojo atidarytas ir „Vakarų Lietuvos krematoriumas“, kurios valdytoja yra UAB „Gvatosta“.

Seniausias ir didžiausias krematoriumas „Lietuvos krematoriumas“ nuo 2011 m. veikia netoli Kėdainių. Jame per metus galima sudeginti apie 10 tūkst. velionių.

Kitas jo išskirtinumas yra tas, kad jo savininkė – akcinė bendrovė „K2 LT“, tad jos akcijos kotiruojamos biržoje. Per pastaruosius metus vienos akcijos vertė krito apie 27 proc.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Atveriamas naujas krematoriumas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Atveriamas naujas krematoriumas Vilniuje

Remiantis visus šiuos krematoriumus valdančių bendrovių informacija, bendri jų deginimo pajėgumai gali viršyti 20 tūkst. asmenų per metus.

Tai – maždaug pusė Lietuvoje 2022 m. mirusių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas