Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskirta nauja farmacijos bendrovės „Novartis“ vadovė Baltijos šalyse ir Ukrainoje

Tarptautinė farmacijos bendrovė „Novartis“ Baltijos šalyse paskyrė naują Inovatyvios medicinos prezidentę Baltijos regionui ir Ukrainai – ja tapo Ramunė Lauciuvienė. Vasario mėnesį ji pakeitė iki šiol šias pareigas ėjusį Theodoros Vasileiou, rašoma „Norvartis“ pranešime žiniasklaidai.
Ramune Lauciuviene
Ramune Lauciuviene / Asmeninio archyvo nuotr.

R.Lauciuvienė bendrovėje „Novartis“ dirba daugiau kaip 12 metų. Prisijungusi prie įmonės 2011 m. vasarį ji tapo Onkologijos verslo skyriaus vadove Lietuvoje, nuo 2018 m. sausio mėn. ėjo Onkologijos skyriaus generalinės direktorės Baltijos šalims pareigas, o 2022 m. kovą tapo Onkologijos skyriaus generaline direktore Baltijos šalims ir Ukrainai.

R.Lauciuvienė taip pat yra Lietuvos Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos valdybos pirmininkės pavaduotoja.

Anot vadovės, tapusi „Novartis“ Inovatyvios medicinos prezidente Baltijos regionui ir Ukrainai, ji ieškos kuo daugiau naujų bendradarbiavimo galimybių ir skatins inovacijas.

„Institucijų, organizacijų ir verslo partnerystės padeda vyriausybėms formuoti sveikesnę visuomenę ir lemia geresnius pacientų gydymo rezultatus. „Novartis“ tikslas – kurti inovatyvius gydymo būdus, todėl mes nebijome eksperimentuoti, skatiname smalsumą ir kūrybingumą, kad kuo labiau sumažintume pacientams tenkančių ligų naštą, prailgintume jų gyvenimą ir pagerintume gyvenimo kokybę”, – sako R.Lauciuvienė.

Pasak jos, inovacijos neįmanomos be darbuotojų – specialistų, kurie ieško būdų gydyti platų ligų spektrą – nuo vėžio ir širdies ligų iki itin retų genetinių sutrikimų – ir siekia, kad nauji gydymo būdai būtų prieinami kuo platesniam pacientų ratui.

„Darbdaviai pastaraisiais metais susiduria su daugybe iššūkių. Mano tikslas – toliau rūpintis darbuotojų gerove ir ieškoti naujų, vertę ir prasmę kuriančių darbo metodikų“, – teigia R.Lauciuvienė.

Theodoros Vasileiou paskirtas „Novartis“ padalinio „Sandoz“, pasaulinio generinių ir biologiškai panašių vaistų lyderio, vadovu Rumunijoje ir Moldovoje.

Vadovaus ir Ukrainos filialui

R.Lauciuvienė perima vadovavimą ir Ukrainos „Novartis“ filialui. Nuo pat karo pradžios vadovė glaudžiai dirbo su „Novartis“ Ukrainos Onkologijos skyriaus komanda, kartu su visa organizacija stengėsi užtikrinti karo niokojamoje šalyje dirbančių kolegų saugumą.

„Mūsų komandos Ukrainoje prioritetas yra užtikrinti, kad pacientai gautų jiems gyvybiškai svarbius vaistus“, – sako vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas