Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 16 /16:45

Statybinių prekių parduotuvių vitrinose – maistas, eglučių papuošimai, žaislai, I.Šimonytė žada greitai reaguoti

Trečiadienį įsigaliojus griežtesniems karantino suvaržymams, dirbti nebegali dauguma parduotuvių. Atidarytos tik tos, kurių pagrindinė veikla – prekyba maistu, optikos, ortopedijos ar veterinarijos prekėmis, vaistais. Nepaisant draudimų, darbą siekia tęsti ir didžiosios statybinių prekių parduotuvės. Jų vitrinose – ir maistas, ir kalėdinių eglučių papuošimai ar buitinė chemija.
Parduotuvė „Depo“ dirbanti sugriežtinto karantino metu
Parduotuvė „Depo“ dirbanti sugriežtinto karantino metu / 15min skaitytojo nuotr.

Į 15min kreipėsi skaitytojai, klausdami, kodėl trečiadienį dirba tokios parduotuvės, kaip „Depo“ ar „Senukai“, kurių pagrindinė veikla nėra prekyba maistu.

Atsiųstose nuotraukose matyti, kad šių dirbančių parduotuvių lentynose – maistas, buitinė chemija, įvairios šluotos ir šluostės, puodai bei keptuvės, žaislai, dezinfekcinis skystis, apsauginės kaukės ir kitokios prekės.

Kiti parduotuvių skyriai buvo atitverti su prekių prikrautomis paletėmis, sienomis iš plokščių ar tuščių lentynų.

Dar vienas skaitytojas 15min informavo, kad, pavyzdžiui, „Senukų“ parduotuvėje Utenoje galima įsigyti ne tik maisto ar kitų prekių, esančių neužtvertuose skyriuose.

Neva jei klientas kažko nori iš skyriaus, kuris užtvertas, iškviečiamas to skyriaus konsultantas. Šis susirašo, ko klientui reikia, o už prekes apmokėjus jas galima pasiimti atsiėmimo punkte. Jei prekių nedaug – jas atneša ir paduoda vietoje.

15min dar pirmadienį kreipėsi į „Senukų“ atstovus su klausimais, ar statybos, remonto ir buities prekių tinklas planuoja kaip nors tęsti veiklą. Į juos nebuvo atsakyta.

Tačiau trečiadienį „Senukai“ išplatino bendrą pranešimą žiniasklaidai, kuriame teigiama, kad „Senukai“, vadovaudamiesi Vyriausybės nutarimu dėl verslo reguliavimo karantino laikotarpiu, sudaro gyventojams galimybę savo parduotuvėse esančiuose „Food Core“ skyriuose saugiai įsigyti būtiniausių maisto produktų.

Pasak „Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės, siūlomas platesnis gyventojams maisto prekybos vietų pasirinkimas padeda spręsti pandemijos iššūkius – sumažinti kontaktų riziką ir valdyti srautus šalies mastu.

„Griežtai vadovaujamės naujuoju Vyriausybės sprendimu. Dar pirmojo karantino metu supratome, kad žmonėms svarbu turėti alternatyvių prekybos vietų, kuriose jie galėtų įsigyti maisto produktus. Atsižvelgdami į tai, prekybos centruose „Senukai“ esame atidarę „Food Core“ maisto prekių parduotuves, kuriose saugiai prekiaujame kasdienio vartojimo maisto produktais. Ir tai šiuo metu yra pagrindinė mūsų veikla“, – sako E.Uckutė.

Su „Depo“ atstovais 15min susisiekti nepavyko.

Premjerei Ingridai Šimonytei tokių parduotuvių veikimas buvo naujiena, tačiau ji žada veikti.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

„Ačiū už informaciją, tikrai ja pasinaudosime ir šiandien pat ketinu diskutuoti su prekybos asociacijų vadovais“, – spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė ministrė pirmininkė.

„Jeigu matysime, kad kažkas bando situacija piktnaudžiauti, tai tikrai galiu garantuoti, kad Vyriausybės sprendimai ilgai neužtruks“, – pridūrė ji.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad Vyriausybė sąžiningai pripažįsta, jog per kelias paras nesugebėjo rasti tinkamų formuluočių draudimams.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys
Arno Strumilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys

„Todėl šiame etape labai svarbus visų sąžiningas įsitraukimas ir neieškojimas kažkokių išimčių, nes žmonės, kurie ieško išimčių, visada jų ras“, – sakė ministras.

„Šiandien norėtųsi, kad visi sąmoningai vienytumėmės, matydami mirštančius žmones“, – pridūrė jis.

„Kesko Senukai“ pranešė, kad vysto daugiakanalę prekybą

Taip pat pirmadienį parduotuvių tinklas „Kesko Senukai“ išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame teigė, kad, vykdydamas Vyriausybės sprendimą ir apribojęs fizinių prekybos centrų veiklą, ragina pirkėjus rinktis prekes iš „Senukų“ asortimento internetu, telefonu bei elektroniniu paštu.

Anot E.Uckutės, operatyviai reaguoti į naujus veiklos ribojimus padeda sėkmingai vystoma daugiakanalė prekyba.

„Šiuo neapibrėžtumo kupinu metu verslui itin svarbu greitai reaguoti į besikeičiančias sąlygas bei klientams pasiūlyti alternatyvius prekių įsigijimo būdus. Sėkmingai „Kesko Senukai“ vystoma daugiakanalės prekybos sistema leidžia ir šiuo svarbiu metu pirkėjus aprūpinti būtinosiomis prekėmis bei kalėdinėmis dovanomis“, – pranešime cituojama E.Uckutė.

Anot jos, įmonė siekia užtikrinti, kad visas prekes klientai jiems patogiausiu būdu galėtų įsigyti saugiai, neišeidami iš namų.

„Siekiame užtikrinti viso apsipirkimo proceso saugumą. Karantino laikotarpiu tiek telefonu, tiek el. paštu ar internetu įsigytos prekės pirkėjams pristatomos nurodytu adresu ar į siuntų terminalus. Taip pat sudaryta galimybė užsakymus patiems saugiai atsiimti ir specialiuose prekių atsiėmimo punktuose, kurie veiks visuose miestuose, kur yra „Senukų“ parduotuvės“, – teigia E.Uckutė.

Griežtesnius karantino ribojimus Ingridos Šimonytės Vyriausybė įvedė reaguodama į koronaviruso plitimą, siekiantį po kelis tūkstančius naujų atvejų per parą.

Dabar numatyta, kad šie ribojimai tęsis iki sausio pabaigos. Premjerė pabrėžė, kad jei griežtesni ribojimai nepadės, gali būti dar labiau apribota ir prekybos centrų veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas