Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paslaugų platformos kurs bendras veiklos gaires ir konsultuos ES institucijas

Pavėžėjimo platforma „Bolt“ kartu su kitomis didžiosiomis technologijų platformomis prisidės prie konsultacijų Europos Sąjungos šalių vyriausybėms rengimo. Taip siekiama geresnio paslaugas teikiančių programėlių reguliavimo bei teigiamo platformų veiklos poveikio Senojo žemyno visuomenės gerovei.
Gyvenimas Vilniuje
„Bolt“ paspirtukai / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Paskutinę pavasario dieną vykusiame susitikime didžiausių Europoje veikiančių platformų vadovai sutarė imtis lyderystės projekte „Europos tikslas“ (iš angl. k. „European Purpose“ project). Technologijų kompanijos „Bolt“, „Wolt“, „Glovo“ ir „Delivery Hero“ veiks kartu, teikiant specifinius įsipareigojimus bei rekomendacijas vyriausybėms.

„Platformų veikla ir ekonomika yra inovacijų, gyventojų užimtumo šaltinis, skatinantis ekonomikas augti bei stiprėti. Siekiant, kad platformų teikiama nauda didėtų, platformoms būtina sukurti ekosistemą, kuri atspindi pagrindines Europos vertybes. „Bolt“ yra įsipareigojęs atlikti pagrindinį vaidmenį, vykdant šią plėtrą ir būti stipriu platformų paslaugų balsu, atliepiančiu šias vertybes“, – akcentuoja „Bolt“ platformos įkūrėjas ir generalinis direktorius Markusas Viligas.

Projektas „Europos tikslas“ grindžiamas išsakytu teigiamu ekspertų požiūriu dėl platformų veiklos principų, dėl kurių praėjusių metų gruodį sutarė keturios pirmaujančios Europos platformos.

Kviečia įsitraukti ir vartotojus

Europos Sąjungoje lyderiaujančių technologijų kompanijų steigėjai bei vadovai taip pat įsipareigojo sukurti pirmąjį šios veiklos kodeksą bei gaires, kurios remiasi geriausiomis korporacijų ir reguliavimo praktikomis. Siekiant tobulinti veiklos reguliavimo ES lygmeniu, šiuos dokumentus planuojama parengti dar iki šių metų rugsėjo.

„Akivaizdu, kad platformų galimybėms ir pasiūlai plečiantis, susiduriama su specifiniais iššūkiais, prie kurių prisitaikyti reikia laiko ir dalintis gerosios praktikos pavyzdžiais. Džiaugiamės, kad Lietuvoje sparčiai populiarėjant „Bolt“ paslaugoms, platforma užima lyderio pozicijas ir skatina dialogą tarp gyventojų poreikius atliekančio naujos kartos verslo bei valdžios institucijų“, – sako „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Projektas „Europos tikslas“ – iniciatyva, kuria bet kuri suinteresuota šalis ar pilietis gali dalintis savo idėjomis, kaip ateityje turėtų veikti paslaugų platformos. Iki rugpjūčio projekte prie konsultacijų proceso kviečiama įsitraukti ir visuomenė – tai galima padaryti tinklalapyje www.europeanpurpose.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas