Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PayRay“ banku žada tapti 2020-ųjų viduryje

Banko licenciją anksčiau šį mėnesį gavusi faktoringo bendrovė „PayRay“ 2020-ųjų viduryje tikisi pradėti internetinio banko veiklą. Įmonė artimiausiais mėnesiais žada pasamdyti mažiausiai keturis naujus darbuotojus, o jos planuose – plėtra Latvijoje.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Bankas Verslas

Pasak „PayRay“ vadovo Renato La Fianzos, „PayRay“ Lietuvoje pasirinko investuoti dėl palankių verslo sąlygų, žemo nedarbo, mažos skolos ir BVP santykio, euro valiutos ir stabilios politinės aplinkos.

Bendrovės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Stasionis sako, kad nuo 2020-ųjų vidurio „PayRay“ internetu teiks terminuotųjų indėlių paslaugas fiziniams asmenims.

„Tai bus vienintelis produktas, kurį siūlysime privatiems asmenims. Mes tai darysime internete, neatidarinėsime jokių fizinių padalinių. Planuojame likti maža, nišine ir labai aiškiai veiklą koncentruojančia organizacija“, – sakė M.Stasionis.

„PayRay“ vykdomasis direktorius Paulius Jokšas sako, kad pagrindinė bendrovės paslauga išliks faktoringas.

„Mūsų pagrindinis produktas bus faktoringas (...) Per daugiau nei metus mes užėmėme 5,5 proc. faktoringo rinkos Lietuvoje“, – sakė P.Jokšas.

Anot jo, naujo žaidėjo atėjimas į koncentruotą Lietuvos bankų rinką padidins konkurenciją.

M.Stasionis teigė, jog „PayRay“ taip pat planuoja plėtrą užsienyje, o pirmąja kryptimi taps Latvija.

„Tai yra naudinga visai visuomenei, matome nepanaudotą potencialą“, – pažymi „PayRay“ vykdomasis direktorius.

Pasak R.La Fianzos, bendrovė darbuotojų skaičių ketina didinti nuo 21 iki 25.

„Šiuo metu mes turime 21 darbuotoją, bet siekiame šį skaičių padidinti. Mes turime stiprinti savo veiklą, nes planuojame augti“, – susitikime su žurnalistais ketvirtadienį sakė R. La Fianza.

M.Stasionis teigė, jog „PayRay“ taip pat planuoja plėtrą užsienyje, o pirmąja kryptimi taps Latvija.

„Pirma plėtros zona yra Latvija, nes tai yra gana maža, koncentruota ekonomika. Joje yra truputį daugiau bankų, bet finansavimo šaltinių prieinamumas mažoms ir vidutinėms kompanijoms yra mažas“, – sakė M.Stasionis.

„Mes į Latviją žengsime su tomis pačiomis skolinimo paslaugomis“, – pridūrė jis.

Pasak M.Stasionio, tikėtina, kad „PayRay“ Latvijoje veiklą pradės kitų metų viduryje.

Suformavo stebėtojų tarybą

„PayRay“ ketvirtadienį paskelbė suformavusi stebėtojų tarybą.

Joje dirbs buvęs „Danske Bank“ Lietuvoje vadovas Gintautas Galvanauskas, buvęs „Telia Lietuvos“ vadovas Kęstutis Šliužas ir buvęs „Swedbank“ Lietuvoje korporatyvinės bankininkystės bei rinkų departamento vadovas Tomas Andrejauskas.

Gruodžio pradžioje Europos Centrinis Bankas (ECB) Lietuvos banko teikimu išdavė banko licenciją „PayRay“, leidžiančią įmonei skolinti ir priimti indėlius.

Bendrovė Lietuvoje veiklą pradėjo 2018-ųjų birželį, tuo metu ji vadinosi „Vilnius factoring company“ ir teikė faktoringo bei kitas apyvartinio kapitalo finansavimo paslaugas.

Nuo veiklos pradžios „PayRay“ finansavo sąskaitų už 165 mln. eurų, įmonės faktoringo portfelis siekia 28 mln. eurų, jos paslaugomis pasinaudojo 150 įmonių. Pernai bendrovė patyrė 941,5 tūkst. eurų nuostolių.

„PayRay“ įstatinis kapitalas yra 20 mln. eurų, bendrovėje dirba daugiau kaip 20 žmonių.

„PayRay“ akcininkas yra Liuksemburge registruotas holdingas „2404 S.A.“, galutiniai įmonės akcininkai yra italų kilmės verslininkai Luigi Grandi ir Gabriele Balducci.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas