Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Paysera“ pasisakė dėl Š.Stepukonio finansinių operacijų: buvo atlikti keli vidiniai tyrimai

Lietuvos bankas pirmadienį pranešė kreipęsis į „Paysera LT“ ir nurodęs pateikti visą informaciją, susijusią su galima vagyste iš Estijos priežiūros institucijos prižiūrimos „BaltCap“. Pati „Paysera“ antradienį nurodė, kad lėšų iššvaistymu įtariamo buvusio fondo partnerio Šarūno Stepukonio finansinės operacijos buvo atidžiai stebimos ir dėl jų buvo atlikti keli vidiniai tyrimai.
Š.Stepukonis
Paysera / 15min.lt fotomontažas

Lietuvos bankas naujienų agentūrai BNS pirmadienį pranešė kreipęsis į „Paysera LT“ ir nurodęs pateikti visą informaciją, susijusią su galima vagyste iš Estijos priežiūros institucijos prižiūrimos „BaltCap“.

Gavus atsakymus, LB vertins tolesnius veiksmus įstaigos atžvilgiu. BNS žiniomis, informacijos laukiama iki vasario vidurio.

„Paysera LT“ generalinis direktorius Marijus Plančiūnas išplatintame pranešime žiniasklaidai teigia, kad buvusio „BaltCap Infrastructure fund“ partnerio Šarūno Stepukonio, įtariamo internetiniame kazino pralošusio apie 30 mln. eurų, atliekamos finansinės operacijos buvo atidžiai stebimos ir dėl jų buvo atlikti keli vidiniai tyrimai.

P.Peleckio, Ž.Gedvilos ir Shutterstock nuotr./Koliažas
P.Peleckio, Ž.Gedvilos ir Shutterstock nuotr./Koliažas

„Jų metu kliento buvo prašoma atsiųsti dokumentaciją, reikalingą pagrįsti atliekamą finansinę veiklą, vykdoma Kliento finansinės veiklos analizė, informacija apie pastebėtą įtartiną veiklą ir operacijas perduota teisėsaugos institucijoms bei Lietuvos bankui. Šiuo metu toliau tęsiame bendradarbiavimą su jomis, jau pateikėme ir toliau teiksime visą reikiamą informaciją. Suprantame, kad esame tik didelės dėlionės dalis, tačiau šią situaciją vertiname itin rimtai. Dar kartą peržiūrime vidinius procesus ir, kaip minėjau, jau daug anksčiau ėmėmės veiksmų dėl šio asmens veiklos, informaciją apie jį teikėme teisėsaugai, vadovaudamiesi jų atsakymais priėmėme sprendimus dėl tolesnių veiksmų“, – rašoma pranešime.

„Paysera“ vykdo pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos tikrinimus, kurie apima ir patikrinimus, susijusius su lošimais.

„Turime nusistatę vidinius įtartinumo kriterijus, kuriais remiantis, sistemos stabdo potencialiai įtartinas transakcijas, o darbuotojai atlieka reikiamus patikrinimus. Didesnės apimties operacijos vertinamos ypač atidžiai – tikrinamos siekiant nustatyti lėšų kilmę bei atitiktį pinigų plovimo prevencijos reikalavimams. Jei konkreti operacija kelia įtarimų, ji stabdoma, atliekamas išsamus patikrinimas, informacija perduodama teisėsaugos institucijoms“, – komentavo M.Plančiūnas.

„Paysera“ nuolat bendradarbiauja su visomis institucijomis, vykdančiomis joms teisės aktais deleguotas funkcijas, ir tokiu būdu prisideda prie finansinių nusikaltimų užkardymo, nurodo bendrovė.

„Esame vienas seniausių rinkos žaidėjų, todėl turime ypač efektyvias, per daug metų ištobulintas stebėsenos sistemas“, – teigia M.Plančiūnas.

„BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis interviu BNS praėjusią savaitę patvirtino, kad Š. Stepukonio pasisavintos fondo bendrovių lėšos judėjo per „Payseros“ sąskaitas.

Finansinių technologijų ekspertė, buvusi LB Finansų rinkos priežiūros tarnybos direktorė Jekaterina Govina sako, jog fintech sektorių prižiūrintis centrinis bankas negalėjo užkirsti kelio tokio masto lėšų pasisavinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas