Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pernai „Huawei“ grynasis pelnas siekė 9,9 mlrd. dolerių

Trečiadienį, kovo 31 dieną, „Huawei“ pristatė 2020 m. ataskaitą – ji parodė, kad technologijų bendrovės veiklos rezultatai atitiko prognozes. Kompanijos tarptautinės pardavimų pajamos 2020 metais siekė 136,7 mlrd. dolerių ir buvo 3,8 proc. didesnės nei praėjusiais metais, o grynasis pelnas pasiekė 9,9 mlrd. dolerių ir augo 3,2 proc., lyginant su pernai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Huawei“ logotipas
„Huawei“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2020 m. augo „Huawei“ ryšio operatorių įrangos verslas, taip užtikrinant stabilų 1500 tinklų veikimą daugiau nei 170 valstybių ir regionų per visą COVID-19 karantino laikotarpį. Bendradarbiaudama su operatoriais, kompanija padėjo suteikti geresnį ryšį – kaip rodo trečiųjų šalių organizacijų vykdyti 5G infrastruktūros bandymai, „Huawei“ sukurti 5G tinklai užėmė pirmąją vietą pagal vartotojo patirtį operatorių tinkluose. Bendrovė, kartu su ryšio teikėjais visame pasaulyje, įgyvendino daugiau nei 3000 5G inovacijų projektų daugiau nei 20 pramonės šakų, tokių kaip anglies kasyba, plieno gavyba, uostai ir gamyba.

„Huawei“, kaip skaitmenizacijos partnerį, pasirinko net 253 kompanijos iš „Forbes“ sudaryto „Global 500“ sąrašo ir daugiau nei 700 miestų visame pasaulyje. 2020 m. bendrovė anonsavo „Intelligent Twins“ – pirmąją rinkoje pamatinę architektūrą, skatinančią išmanųjį pramonės vystymąsi.

Pandemijos metu „Huawei“ dalijosi technine patirtimi ir sprendimais, kurie tapo svarbūs kovojant su virusu. Vienas tokių pavyzdžių – dirbtinio intelekto pagalbą naudojantis diagnostikos sprendimas, paremtas „Huawei“ debesijos technologijomis, ir padėjęs sumažinti naštą ligonių medicininei infrastruktūrai.

„Huawei“ taip pat bendradarbiavo su partneriais kuriant debesija paremtas nuotolinio mokymosi platformas, skirtas daugiau nei 50 milijonų pradinių ir pagrindinių mokyklų mokinių.

Pristatę „Huawei Mobile Services“ paslaugų paketą ir anonsavę operacinę sistemą „Harmony OS“, „Huawei“ pasistūmėjo į priekį ir vystydami savo aparatinės įrangos ekosistemą „1 + 8 + N“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?